03.05.2011 12:00 Alder: 10 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Osama bin Laden

Hele verden jubler over Osama Bin Ladens død. Og ingen tvivl om, at den mand havde fortjent både død og helvede. Det har vi jo alle - ifølge Bibelen. Men jeg kan ikke juble over hans død.

Osama bin Laden havde mere blod på hænderne end de fleste. Og jeg forstår godt lettelsen over, at én af verdens mest frygtede og eftersøgte terrorister nu er død. Og er man een af de mange som har oplevet at miste nogen i én af de mange terroraktioner som han stod bag, så er det endnu mere forståeligt. Alligevel giver det mig en ubehagelig smag i munden at se jubelen over mandens død. Det er altid et nederlag og en sorg, når nogen må lade livet.

Nok er der masser af mennesker, der særligt har fortjent at dø. Mennesker om hvem de fleste er enige, at verden ville være et bedre sted uden dem. Men de samme mennesker ville Gud elske at se i sin himmel. De samme mennesker har Guds søn givet sit liv for. Ikke fordi de har fortjent det, men fordi Guds kærlighed er betingelsesløs. Og det gælder også når man hedder Osama, eller Hitler eller Gadaffi.

Der er altså principielt ikke noget til hinder for, at Osama bin Laden kommer i himlen. Som et tilgivet og frelst menneske. Hvis han på et tidspunkt inden sin død omvendte sig, bekendte sin synd for Gud og tog imod tilgivelsen i Jesus Kristus, så ville døren stå lige så åben for ham, som den står for alle os andre.

Derfor kan jeg ikke juble over bin Ladens død. Nok har jeg - ligesom alle andre - ønsket ham død. Men dels ville jeg hellere ønske ham omvendt til Gud og tilgivet for sine synder. Og dels tror jeg ikke, at verden er blevet hverken mere sikker eller bedre efter Osama bin Ladens død. Måske tværtimod. Had skaber had og vold avler vold.

Dertil kommer Bibelens ord om at "... for os står kampen ikke mod kød og blod, men mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet" (Efs. 6,12). Mao.: vi kommer ikke ondskaben til livs ved at slå mennesker ihjel. Verden bliver ikke et bedre sted fordi nogle mennesker bliver dræbt. For ondskabens kilde er ikke i bestemte mennesker eller ideologier, men i Satan - verdensherskeren i mørket. Og han fryder sig hver gang hadet og hævnen sejrer.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 03.05.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også