12.12.2007 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Fokus

– denne artikel skal handle om at holde sit fokus. Det kan være svært, for der er så mange ting i verden, som kan distrahere os. Men hvis vi ikke holder fokus, så kan det få alvorlige konsekvenser. Derfor må vi overveje, om vi retter fokus imod det vigtigste og indimellem standse op for at stille skarpt igen.

Fokus

Det sker jævnligt, at bilister glemmer at fokusere på vejen og dermed forårsager alvorlige ulykker, der får katastrofale konsekvenser for andre mennesker. En fotograf, der glemmer at fokusere, tager dårlige billeder. En studerende, der glemmer at stille skarpt på sin problemformulering, dumper sin opgave. En mor, der glemmer at fokusere på sine børns behov, forsømmer børnene. En flæskestegshader som mig, glemmer at fokusere på julens glade budskab, fordi det vigtigste bliver at overbevise familien om, at der ikke skal flæskesteg på bordet juleaften... Sådan kan jeg blive ved!

Når vi mister fokus, så går tingene galt. Nogle gange alvorligt – andre gange i et beskedent omfang, der er til at leve med.

Nogle læsere vil måske mene, at jeg mangler et fokus i denne artikel, og jeg beklager hvis alle mine mere eller mindre seriøse eksempler har skabt forvirring. Det jeg prøver at sige med denne artikel er, at det er vigtigt, at vi af og til stopper op og overvejer, om det vigtigste her i livet, rent faktisk også bliver behandlet som det vigtigste. Vi må spørge, om vi fokuserer på de rigtige ting eller om billedet er blevet uskarpt.

Det vigtiste

Gud har givet os nogle på papiret ret simple leveregler, som er gode at fokusere på. Faktisk koger Jesus det ned til ganske få ord: ”Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din styrke og af hele dit sind, og din næste som dig selv.” Det er jo egentlig ikke fordi, det er supersvært at forstå. Men hvor er det svært at bevare fokus her – for jeg vil hellere fokusere på mig selv og mine egne behov. Mit behov for en ny mobiltelefon er vigtigere end min afrikanske søsters behov for rent drikkevand. Behovet for at komme hurtigt hjem er vigtigere end andres sikkerhed. Mit manglende behov for flæskesteg bliver vigtigere end julefreden og juleglæden.

Hvor svært kan det være at fokusere på Gud og min næste, frem for mig selv, som har rigeligt af både tid, penge og mad? Jeg har ikke lært det til fulde endnu, men jeg prøver, og måske går der lang tid før jeg lærer at stille helt skarpt på det vigtigste her i livet: At elske Gud og min næste.


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 12.12.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også