19.09.2006 12:00 Age: 14 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Virusalarm

Virusangreb er ikke noget, der kun sker en gang imellem, som medierne godt kan give indtryk af. Det sker hele tiden. Ikke blot udsættes vores computere og vores organisme for ondsindede virusangreb, som på snedig vis forsøger at lokke os i uføre – Djævelen sniger sig også omkring og forsøger at sprede sin gift i vores åndelige organisme.

Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/User:Phoebus87

Det er et uomgængeligt faktum, at nye vira bliver ”sluppet løs” hver eneste uge og går til angreb mod sagesløse computere. Nogle af dem er i virkeligheden harmløse; andre kan tvinge en mellemstor, dansk virksomhed i knæ i løbet af en formiddag.

Vira er listige

Begrebet ”virus” er lånt fra biologiens verden og betegner groft sagt en mikroorganisme, der udnytter en celle hos værtsorganismen til at kopiere sig selv og dermed sprede dens skadelige virkning. Og det er ikke spor sjovt. Det ved enhver, der har måttet holde sengen på grund af influenza. En computervirus virker cirka på samme mode. I modsætning til computervirus, som i langt de fleste tilfælde kan fjernes uden at skade computeren varigt, så er der ikke ret meget, man kan stille op mod virusinfektioner rent medicinsk. Til gengæld kan man vaccinere mod nogle virusinfektioner, lige som man kan installere antivirus-software.

Men det ændrer ikke ved, at vi er meget sårbare. Vi har simpelthen ikke en jordisk chance for at opdage, at vi bliver angrebet af en virus. Det er heldigt, at vores kroppe er så genialt designet, at immunforsvaret kan få bugt med langt de fleste almindelige virusinfektioner, selv om det så koster et par dage på langs.

Åndelig virusberedskab

Der findes en tredje slags virus. Den, der sætter sig på vores åndelige balancenerve. Her er vores immunforsvar totalt hjælpeløst. Vi er mere sårbare end en computer, der aldrig har set skyggen af antivirus-software eller en patient, hvis immunforsvar er brudt ned. Nogle mennesker er så stædige, at de nægter at installere software eller modtage medicin, der skal beskytte dem mod virusangreb. Og så er der de mennesker, der ikke aner, at virusangreb er en reel fare. Det er i virkeligheden den allerstørste fare: At vi regner med, at truslen om at blive ramt af virus ikke gælder os, og der er fred og ingen fare.

Den djævelske virusprogrammør

Det er måske en lidt fjollet tanke, men... hvis nu Djævelen skulle ud og søge nyt arbejde, så er jeg helt sikker på, at de mennesker, som af en og anden grund skriver virus-programmer, ville stå på nakken af hinanden for at hyre ham. Han ved alt om, at når det handler om at inficere en kristen med hans gift (virus betyder faktisk gift), så gælder det om at være diskret. Han er mester i at liste sig ind ad bagdøren i vores åndelige organisme, uden vi opdager det.

Det er den slags virusangreb, som Paulus betegner som ”Djævelens snigløb”, og det er derfor han advarer os stærkt om, at vi må iføre os Guds fulde rustning, så vi kan holde stand mod ham (Efeserbrevet 6,11). For kun ved at være i alliance med Gud kan vi sikre os, at Djævelen ikke løber os over ende.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 19.09.2006

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også