23.05.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Kristenlivet, Menneskelivet
Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Hvordan leder Gud?

Alle har fået en nådegave af Gud, men hvordan finder man ud af, hvad man er bestemt og skabt til af Gud? Man kan selvfølgelig bede ham om at vise det, men sommetider synes jeg bare godt det kan være lidt svært at blive ved med at bede, for jeg føler virkelig ingen reaktion. Hvorfor kan Gud ikke bare give et konkret svar i stedet, så man kan være sikker på, at han overhovedet er der, og at han vil bruge en til noget?

Svar:

Du spørger hvorfor Gud ikke bare kan give et konkret svar på dette spørgsmål. Jeg kender udmærket spørgsmålet fra mit eget liv. Jeg har oplevet flere situationer og perioder, hvor jeg gerne ville have et konkret svar - og helst omgående. Jeg har fået lov til at opleve det enkelte gange. Men det har ikke været det mest almindelige.

Det har frustreret mig, og kan stadigvæk gøre det, når Gud ikke lige svarer mig her og nu. Men når jeg ser i bakspejlet, så kan jeg i en del tilfælde begynde at forstå lidt af, hvorfor Gud nogle gange ventede længe med at svare. Eller rettere sagt så tror jeg, at Gud altid har hørt min bøn, og er gået i gang med at svare. Men han svarede ikke helt på den måde, som jeg havde forventet, og derfor varede det nogle gange længe, inden jeg kunne se og forstå Guds svar.

Når jeg tænker tilbage på disse forskellige situationer, så kan jeg se et mønster. Gud brugte "ventetiden" til at oplære, uddanne og udruste mig til at være et redskab i hans tjeneste. Hvis vi tænker på apostlene, så fik de jo en klar opgave: "gå ud i alverden og gør alle folkeslagene til mine disciple". Enkelte gange ledte Gud dem helt konkret gennem et syn eller på anden overnaturlig vis. Men det hørte til sjældenhederne.

Når vi læser apostlenes gerninger, så ser vi, at de føres ad underligt snoede veje. Umiddelbart ser det hele ret tilfældigt og kaotisk ud. Men Guds hånd var med i det hele. De blev ført ud i verden og evangeliet blev forkyndt. Apostlene satte sig ikke bare ned og ventede på, at Gud ville give dem et klart, tydeligt og konkret svar på, hvordan de skulle arbejde. Nej - de gik i gang med at udbrede evangeliet, lige der hvor de var, og så lagde Gud tingene tilrette hen ad vejen.

Min overbevisning og personlige oplevelse er, at vi skal gøre på samme måde. For det første gøre det til vores daglige bøn, at Gud vil lede os, og dernæst gå i gang med de opgaver der ligger lige foran os. På den måde er de fleste blevet ført ind på den plads, som Gud har til dem. Og ad den vej får de fleste også klarhed over de nådegaver, som Gud har udrustet dem med.


Poul Erik Hansen

Skrevet af:
Poul Erik Hansen

Lagt på nettet 23.05.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også