03.02.2017 15:34 Alder: 7 yrs

Øjenkontakt med en bog

Øjenkontakten er vigtig mellem mennesker, men Gud ønsker også øjenkontakt med os 

Foto: KatarzynaBialasiewicz

 

"Øjet er sjælens spejl." Du har måske hørt udtrykket før. Jeg synes, det er en smuk tanke, at øjnene skulle kunne afsløre vores følelser og sjæl.

Døren ind til sjælen

Gennem øjnene kan vi sætte døren på klem ind til et andet menneske og aflæse, om personen er trist, glad, træt eller tænksom.

Når vi møder et nyt menneske, og i al vores kommunikation med hinanden, er øjenkontakten vigtig. Den er en vigtig del af vores kropsprog - netop derfor har jeg aldrig været særlig glad for at tale med et menneske over telefonen.

En stor del af kommunikationen går tabt, fordi jeg ikke kan se dette menneske i øjnene og aflæse personens kropssprog.

Øjenkontakt med en bog

Jeg læste engang i Bibelen sammen med et barn, som slog op på en tilfældig side i bogen og udbrød: "Jeg fik lige øjenkontakt med det bibelvers dér!" Jeg grinte lidt af hendes umiddelbarhed og det udtryk "at få øjenkontakt med et bibelvers".

En bog og nogle bogstaver på et papir er jo døde ting, så det virkede helt forkert at bruge udtrykket i forbindelse med en genstand.  

Men som jeg tænkte mere over det, gav udtrykket også mening. For bag bogens sammensatte bogstaver står også en levende Gud som forfatter, og han har et levende budskab til os.

Gud søger øjenkontakt med os

Ligesom vi søger at få øjenkontakt med vores medmennesker, når vi taler med dem, eller når vi søger at kommunikere noget til ét bestemt menneske, sådan tror jeg også, at Gud konstant forsøger at åbne døren ind til os og få øjenkontakt med os! Han vil gerne, at vi "får øjenkontakt med hans ord" - får kontakt med ham.

Skrevet af Lærke Nord Hansen


Lagt på nettet 03.02.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også