19.04.2024 11:18 Alder: 89 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Mit næstsidste forår

Tænk nu, hvis du snart ikke skal opleve flere forår. Den tanke melder sig mere hos mig nu end for 30 år siden

Foto: unsplash.com/@mrt1987

Jeg har fødselsdag i foråret. I år bliver det nummer 66 af slagsen. Statistisk set bliver det mere og mere sandsynligt, at det bliver mit sidste forår. Selvfølgelig kan jeg ikke vide, om jeg har 30 fødselsdage endnu eller slet ingen. Men tanken om, at det måske er den sidste, melder sig naturligvis mere nu end for 30 år siden. 

Som de fleste af os nyder jeg virkelig foråret. Det er noget af det mest livsbekræftende, vi har. Men jeg kan mærke, at jeg mere og mere må tage livtag med en tristhed: "Tænk nu, hvis du snart ikke skal opleve flere forår!" 

Hvad gør jeg ved denne tanke, der ikke er unaturlig, men bestemt ikke forøger livsglæden? For mig er der to ting, jeg prøver at gøre. 

Tingsamler 

Det er ikke kun Pippi Langstrømpe, der kan være tingsamler. Jeg vil samle så mange forårsglæder sammen som overhovedet muligt. Virkelig huske at prioritere tid til at falde i staver over en knop, en salamander i dammen, en solsortesang om morgenen, solens varme i ansigtet – glæde mig så meget som muligt. Ikke som den dødsdømtes sidste måltid, men som en taknemmelig livsnyder, Gud skænker endnu et forår. 

En af de ting, jeg lige samlede i dag, var synet af en flot regnbue på himlen. Ifølge Bibelen er den et tegn på Guds godhed. Den mindede mig om, at Gud har lovet os nogle herlige ting. 

Næstsidste 

En af de herlige ting, Gud lover mig, er, at det her forår højst bliver mit næstsidste. For efter døden lover han mig en opstandelse til et evigt liv på en helt vidunderlig jord i en verden uden død og sygdomme, uden den evindelige kamp for at overleve. En verden fyldt af kærlighed og liv, i en natur, der er endnu mere vidunderlig end selv det bedste forår. 

Kampen 

Fungerer de to ting så for mig (selvfølgelig kombineret med at bede Gud om hjælp)? Til en vis grad, ja. Men ofte med en kamp for ikke at fokusere på tristheden, men sige til den: "Ja, ja – dig og din statistik! Prøv lige at nyde de to sommerfugle her! Og husk, at sommerfuglene bliver endnu festligere til sidst i det evige forår!" 


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 19.04.2024

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også