Gud og tandlægen
Gud kræsede ikke meget for detaljerne, da han besluttede sig for, hvor mine tænder skulle sidde. Men fair nok. Tandlægen skal jo også have sin løn og efter tre år med togskinner var mine tænder så fine, som de kunne blive. Alligevel sidder jeg i dag med skæve tænder.
Heldigvis giver mine skæve tænder mig anledning til lidt refleksioner over livet med Gud.
Der er så mange regler
Da jeg gik i folkeskole besluttede min tandlæge og jeg os for, at det var bedst, at jeg fik togskinner på. Selvom tandlægen var flink og bare ville mig det bedste, blev han nogle gange til en skurk oppe i mit hoved. Jeg skulle nemlig børste mine tænder rigtig godt og rigtig længe, huske at bruge elastikker, tage bussen ud til bøjletjek i tide og utide, rense min bøjle efter hvert måltid, huske at bruge tandtråd og finde mig i, at det godt kunne gøre ondt, når han strammede bøjlen.
Nogle gange lod jeg være med at følge hans råd. Hvor meget kunne det lige betyde? Nogle år efter, at jeg fik bøjlen af, fik jeg en skinne på bagsiden af tænderne. Den skulle egentligt sidde der i fem år, men jeg hev den selv af efter fire år. Den var træls, det var lørdag, og så stor en forskel kunne det vel heller ikke spille. Men i dag vandrer mine tænder langsomt på plads, sådan som de sad førhen.
Gud vil os det bedste
Sådan kan det også nogle gange være med Gud og de ting han opfordrer os til at gøre. Selvom man henvender sig til Gud og siger: ”Jeg har nogle ting i mit liv, som jeg gerne vil have rettet op på. Vil du hjælpe mig? ”, så kan det være svært for os, at acceptere de ting der skal til, for at rette op på det. Men hvis ikke vi lytter til Gud, kan vi risikere, at det, vi har arbejdet for, langsom vender tilbage, til sådan som det var før.
Hvis jeg i dag tog hen til tandlægen og sagde undskyld, fordi jeg hev min skinne af, så tror jeg, at han ville tilbyde mig at få en ny bøjle på, til en pris jeg slet ikke har råd til. Sådan er det til gengæld ikke med Gud. Når vi kommer til ham og beder om hjælp, så har han allerede betalt prisen. Dét, at Jesus døde for os, betyder, at vi kan komme til Gud igen og igen. Også selvom vi har fået hjælp af ham før, men valgte ikke at lytte. Det betyder ikke, at hans opfordringer aldrig er besværlige eller trælse, for det er de nogle gange, men når du beder Gud om hjælp, så siger han ALTID: ”Dejligt at se dig. Lad mig hjælpe dig”.
Skrevet af:
Cecilie Sønderby Christensen
Lagt på nettet 02.11.2016
Samtalerum
I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"
Læs også
- Er Gud af hankøn?
- Er det synd at hade sig selv?
- Frister Gud mennesker?
- Elsker engle? Skabte Gud det onde?
- Hvordan kan der være kristendom med al den ufred?
- Gør Gud også ondt?
- Har Gamle Testamente noget med kristendom at gøre?
- Hvor er Gud, når det gør ondt?
- Ønsker Gud i GT kun at frelse Israel?
- Hvordan skal vi forstå Jesu lignelser?