06.05.2022 15:51 Alder: 2 yrs
Robert Thun Svendsen

Skrevet af:
Robert Thun Svendsen

En simpel sætning der er svær at tro

Jeg har fået et nyt yndlingsudtryk. Det er en sætning, jeg simpelthen er blevet så glad for. Ikke fordi det lyder flot og klogt og alt muligt andet. Men blot fordi jeg tror, det er sandt

Det, der er så skørt ved den ene sætning, er, at den bliver taget imod på så mange forskellige måder – i begge ender af spektret, kunne man sige.

I den ene ende har vi dem, der, når de hører denne sætning, sidder tilbage med et ansigtsudtryk, der mest af alt siger "og hva så?" og i den anden ende har vi… ja, lad mig fortælle om en af de sidste gange, jeg brugte den sætning.

Hun kæmpede virkelig. Hun ville ikke vise de følelser, hun sad med. Det var ret tydeligt, at der var et eller andet, der rørte ved noget i hende. Noget, der kaldte på en reaktion i hende.

Jeg tror egentlig, det var noget, hun godt vidste, måske noget, hun har hørt flere hundrede gange før. Men muligvis – gætter jeg på – så har hun aldrig forstået det. Det er jo noget, som gælder alle andre mennesker – det er da rigtigt nok, tænkte hun måske. Men turde hun virkelig tro, at det også gjaldt hende?

Et simpelt svar

Hvad er det så, der både kan modtages med et "og hva så?", og som kom til at betyde så meget for hende? Hvad er det så, der kan kalde på så mange forskellige reaktioner: "Du er ønsket og elsket af Gud!"

Så simple ord og alligevel så svære at forstå. Jeg tror faktisk i virkeligheden, at begge vidt forskellige reaktioner på denne sætning bunder i lidt det samme. Jeg forstår ordene, der bliver sagt, men jeg kan simpelthen ikke rumme betydningen af de ord.

Kan det virkelig passe, at det også gælder mig? Kan det virkelig passe, at også sådan én som mig er ønsket og elsket af Gud?

Nu skal du høre, for svaret er faktisk lige så simpelt som sætningen "Kan det virkelig passe, at også sådan én som mig er ønsket og elsket af Gud?" Svaret er: "Ja, du er ønsket og elsket af Gud".

Hvordan vil du tage imod den sætning? Tænker du: "Okay, og hvad så?" eller kalder sådan en sætning på en reaktion fra dig i dit liv? Jeg tror af hele mit hjerte, at du er ønsket og elsket af Gud, men det handler i virkeligheden langt mere om: Hvad tror du?


Robert Thun Svendsen

Skrevet af:
Robert Thun Svendsen

Lagt på nettet 06.05.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også