23.06.2010 12:00 Alder: 10 yrs
Ole Noermark Larsen

Skrevet af:
Ole Noermark Larsen

Bønner løser alle problemer

Er chefen sur eller kollegaen møgirriterende, så er der hjælp at hente i en spritny dansk undersøgelse. For hvor gør-det-selv-manden kan puste alle knirkelyde væk med en dåse WD40, så har arbejdspladserne deres helt eget universalmiddel, der får samarbejdet til at glide som smurt og skaber fred og fordragelighed i kontorlandskabet. Og det er hverken psykologsamtaler eller moderne teambuilding. Konflikter kan ifølge undersøgelsen løses eller forebygges med noget så simpelt som et bønnemøde!

Bønner højner ifølge undersøgelsen både kreativiteten og arbejdsglæden, og næsten halvdelen af de adspurgte forbinder bønner med problemløsning på arbejdspladsen. Fænomenet er så udbredt, at 84 procent benytter sig af bønner i arbejdstiden, og 58 procent gør det to til tre gange om dagen. 

Inden nogen bliver alt for varm om hjertet, bør det nok nævnes, at undersøgelsen ikke handler om Fadervor eller andre henvendelser til Gud. Den handler om kaffebønner og er blevet til på foranledning af en kendt kaffeproducent.

Andre bønner

Enhver kaffedrikker vil nikke genkendende til en række af drikkens positive egenskaber. Intet kan vaske en lidt for kort nats søvn ud af øjenkrogene som en sort kop bønnevand. Og det er da slet ikke utænkeligt, at man også bliver mere arbejdsom og lettere at samarbejde med, når koffeinen har gjort sin virkning.

Men faktisk kan man sagtens overføre en række af kaffens egenskaber til de bønner, der er henvendt til Gud. Mange kristne har erfaret, at en morgenbøn er et godt udgangspunkt for dagen. Og mange har givetvis også oplevet, at dagens opgaver glider lettere, når de er lagt i Guds hånd. Selv når det gælder konfliktløsning kan bønnen være et godt redskab. Det er i hvert fald svært at være rigtig vred på et menneske, som man beder for.


Ole Noermark Larsen

Skrevet af:
Ole Noermark Larsen

Lagt på nettet 23.06.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også