25.11.2009 12:00 Alder: 10 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

At sætte sit kryds

Det lader til at en hel del danskere har haft det svært i stemmeboksen i sidste uge. Mange svarede ”nej” til at de vidste, hvem de ville stemme på. ”Det afgør jeg inde i boksen,” sagde mange. Nogle ville nok nærmest tælle ”Ælle bælle…” og sætte et kryds ved et navn, der dog sagde dem en lillebitte smule eller et parti, hvis lokalpolitik de sådan set ikke vidste noget videre om. 

Stemmeseddel

Man kan således skrive meget kritisk om det danske demokrati. Også om alle de "rævekager", der bages ved diverse forhandlinger om fordelingen af magten efter valget - borgmesterposten osv. Partier, der løber fra deres løfter og valgforbund, politikere, der skifter side dagen efter valget osv. 

Hurra for demokratiet

Men - og det er et stort MEN! Når man ser de politiske forhold ude omkring i verden, så er det her småting, ja nærmest bagateller. Vi har simpelthen så forrygende godt et demokrati!

Ingen korruption; ingen, der bliver hjemme fra valgurnerne på grund af dødstrusler; intet total uigennemskueligt bureaukrati, der gør alle politiske beslutninger ugyldige; ingen begrænsninger på ytringsfriheden og så videre. Hurra for det! Lad os altid støtte det ved at tale godt om det og ved at stemme og i øvrigt bruge vores politiske indflydelsesmuligheder!

Sæt dit kryds i dag

Til danske valg kan man vente med at sætte krydset til sidste øjeblik. Men hvad med livets allervigtigste valg? JA eller NEJ til Gud? (sofavælgere er her ensbetydende med NEJ!) Her vælger mange danskere efter deres eget udsagn (i diverse undersøgelser) med at sætte krydset, indtil de står foran det sidste store forhæng - ikke til en lokal stemmeurne, men til døden. "Til den tid vil jeg begynde at overveje det med Gud. Lige nu har jeg for travlt og det synes ikke så aktuelt" siger mange.   

Jeg ser mindst to problemer ved denne tankegang. For det første skal forholdet til Gud ikke alene bruges til at få ordnet det med tilværelsen efter døden. Der er ufattelig mange gode grunde til at vælge Gud så tidligt i livet som muligt! Gud gør en afgørende forskel i mit liv hver eneste dag - ikke alene som en sidste livsforsikring!

Og det andet problem:  Hvad nu, hvis du bliver kørt ned på vej til den himmelske stemmeurne? Så når du aldrig at ændre dit reelle NEJ til et JA...

Eller hvis du langsomt men sikkert bliver så senil, at du slet ikke kan huske at du jo egentlig skulle ind at stemme? Eller...

Nej - kort og godt: har du ikke fået stemt JA til Gud, så se at få det gjort - hellere i dag end i morgen!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 25.11.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også