12.11.2008 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Yes, we can!

USA har stemt. Obama er den kommende præsident. Det er en begivenhed, der nok er gået de færreste næser forbi. Selv i en lille landsby i Kenya har de fulgt valgkampen og jublet, da sejren var i hus.

Barack Obama

Foto: Ralph Alswang CC2.0

Det er lidt pudsigt, at et valg mellem to mennesker kan fange interessen for store dele af verdens befolkning. Valget er blevet kaldt historisk af flere årsager. Stor valgdeltagelse og Obamas hudfarve er nogle af de historiske faktorer. Det har på mange måder været spændende at følge valgkampen – efter min mening.

I sin sejrstale sagde Obama blandt andet, at valget viser, at USA er mulighedernes land. Alt er muligt i USA. Imens han stod på talerstolen råbte tilhørerne: ”Yes, we can! Yes, we can!” Og Obama sagde selv det samme ord gentagne gange i sin tale. I følge nyhederne så runger de ord stadig i USA. Forandringen er på vej, og vi kan skabe dem, virker til at være en holdning blandt mange amerikanere.

Grund til optimisme

Det er fantastisk, at et valg kan give så meget håb og tro på en bedre fremtid. Obama har virkelig vundet en historisk sejr. Ingen tvivl om det. Der er på mange måder grund til optimisme.

Jeg kender også det optimistiske råb fra mit eget liv. Jeg råber måske ikke ligefrem taktfast: ”Yes, I can. Yes, I can. Yes, I can.” Men jeg kender godt til tanken om, at jeg kan – gøre en forskel, forandre tingene, opnår succes, vinde, sætte mit navn på landkortet.

Et eller andet sted, så mangler der bare en dimension. For når alt kommer til alt, så kan jeg ikke forandre verden. Når alt kommer til alt, så er det heller ikke Obamas tilhængere, der kan. Det er faktisk heller ikke Obama, selv om store dele af verden tror og håber på mandens evner. Når alt kommer til alt, så kan jeg intet, hvis ikke Gud giver mig at kunne trække vejret.

Gud kan

Når alt kommer til alt, så er det Gud, der kan! Gud er mulighedernes Gud. Det er ham, der kan gøre det umulige muligt. Når alt kommer til alt, så er det Gud, der skriver historien.

Nogle gange bruger Gud nogle redskaber. Det kan måske være en Obama. Eller en Marie. Eller dig. Og så giver det mening at råbe: ”Yes, we can” - Fordi Gud kan!


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 12.11.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også