04.04.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Hyrden

2. Søndag efter påske: Det er mig, der er den gode hyrde, siger Jesus. Det sagde han til jøderne dengang, og de vidste, hvad han mente. De kendte ordene fra Det gamle Testamente om Herren som den gode hyrde, og de vidste, at Jesus satte lighedstegn mellem sig selv og Gud, når han brugte dette udtryk.

Prædiken intro 100px

2. Søndag efter påske:

Det er mig, der er den gode hyrde, siger Jesus. Det sagde han til jøderne dengang, og de vidste, hvad han mente. De kendte ordene fra Det gamle Testamente om Herren som den gode hyrde, og de vidste, at Jesus satte lighedstegn mellem sig selv og Gud, når han brugte dette udtryk.

For os i dag er det ikke det samme. Mange af os har aldrig nogen sinde set en rigtig hyrde, og billedet af hyrden kan godt have noget glansbilledagtigt over sig.

Men det afgørende er det, Jesus vil sige om sig selv med dette billede, og det kommer frem gennem ordene: "Jeg sætter mit liv til for fårene." Det er virkelig en god hyrde, der er parat til at ofre liv og lemmer for fårenes skyld.

Derfor er det så vigtigt for os, at vi hører, når han kalder. At vi er som fårene, der straks kender deres hyrde på stemmen, og som derfor kommer, når de hører den.

Han er ikke ligeglad med fårene, men ofrede sig helt og fuldt for at frelse os fra "ulven". Sådan en hyrde er nok værd at følge.

Du kan høre mere om dette i kirken 2. søndag efter påske, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 10, vers 11-16


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også