26.08.2005 12:00 Alder: 19 yrs
Bodil Skjøtt

Skrevet af:
Bodil Skjøtt

Kan en kristen ryge hash?

Kan man være misbruger af hash og være kristen? Kan man ikke sidestille hashen med alkohol? Jeg Tænker tit over at på jesu tid var det ikke så mange fristelser som nu, så ang. hvordan man skal leve for at være Gud nær, så er Bibelen ikke så "up to date"

Svar:

Ja - en kristen kan ryge hash

Du spørger om man kan være en kristen, hvis man bruger hash. Et helt enkelt svar er JA, det kan man. For kristen er man, når man kommer til Jesus – i tro på, at han vil tage imod en, sådan som man er, og i erkendelse af, at man har brug for ham i sit liv.

Om man er en kristen kan altså ikke måles på, hverken om man ryger det ene eller det andet eller slet ikke ryger. Eller drikker meget, lidt eller slet ikke. Det kan heller ikke afgøres ud fra, hvor meget man læser i Bibelen, eller hvor meget man forstår, af det man læser. Det afhænger alene om man i tro kommer til Jesus, og erkender at man har brug for ham.

Nej - det er ikke bare ligegyldigt

Hvis man så spørger om det er en god ting at være afhængig af hash, alkohol eller andre stoffer – eller om den slags bare kan være ligegyldigt og op til hver enkelt - så er svaret lige så enkelt; NEJ, det er ikke en god ting, og det er ikke ligegyldigt. Det er ikke dét, som afgør om man er en kristen, men al form for overforbrug eller misbrug kan ødelægge livet – både for en selv og for andre.

Du har et ansvar for dit liv

Jeg har ikke baggrund for at udtale mig specielt om de sundheds- og helbredsmæssige konsekvenser af at lade sig påvirke af hash. Det må du søge information om andre steder - og det mener jeg til gengæld også er vigtigt, at du gør. For du har et ansvar for dit liv og dit helbred - og så vidt jeg er orienteret, ligger der noget stærkt afhængighedsdanende i det at lade sig påvirke af hash.

Fra Bibelen ved vi, at Gud har skabt verden og alt hvad den rummer – inklusive os selv – og at han har givet os mennesker ansvar for den. Derfor skal vi tage vare på livet, på andre og os selv. Det er vi ikke altid for gode til. Det er bl.a. derfor, vi har brug for Jesus. Men derfor skal vi alligevel prøve, og – med Guds hjælp – gøre livet lidt bedre, lidt varmere, lidt sjovere og lidt sundere for os selv og vores medmennesker. Der er mange eksempler på, at rusmidler har været med til at ødelægge menneskers hverdag. både for dem selv og deres omgivelser. Ofte udvikler msbruget sig langsomt, så det kan være svært at se, hvordan det reelt er blevet til et ukontrollerbart misbrug.

Mange af de overvejelser du må gøre dig, kan du også finde hjælp til i nedenstående spørgsmål. Og så tror jeg i øvrigt ikke det er nemt at sige, om der er flere fristelser i dag end f.eks. på Jesu tid. Det handler for os selv om at tage vare på det liv vi har, og der findes faktisk en del retningslinier i Bibelen, som giver os hjælp til et sundt og rigt liv.

Hvorfor drikker kristne ikke?

Må kristne danse og drikke?

Er "overspisning" synd?

Hvad siger Bibelen om alkohol?

Er det forkert at tage anaboliske steroider?


Bodil Skjøtt

Skrevet af:
Bodil Skjøtt

Lagt på nettet 26.08.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også