01.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Hvorfor drikker kristne ikke?

Hvorfor drikker kristne ikke? 

Svar:

Jeg går ud fra, at du mener, hvorfor man som kristen ikke drikker sig fuld, og det vil jeg forsøge at svare på.

Det mest tydelige sted i Bibelen om dette emne, står i Efeserbrevet kap. 5, vers 18: Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden... Dette er for en kristen en klar formaning til ikke at drikke sig fuld, så man kommer ud i noget skidt. Det er vigtigt at være ædru, så man kan tage ansvar for sig selv og det, man gør, så man er til at stole på.

I stedet for at drikke sig fuld skal man lade sig fylde af Helligånden, altså noget helt andet. Det bliver nemlig til opbyggelse for alle dem, man er sammen med!

Hvis du har fået det indtryk, at kristne overhovedet ikke drikker alkohol, skal du vide, at det er meget forskelligt. Det er rigtigt, at der er en hel del kristne, som afstår fra alkohol af hensyn til de medmennesker, der er alkoholikere og af hensyn til det store misbrug, der desværre finder sted den dag i dag, også blandt helt unge. Der er andre, der aldrig serverer alkohol selv, men som godt vil nyde det, når andre serverer det.

Der er nemlig ikke noget i Bibelen, der forbyder alkohol som sådan. F.eks. anbefalede Paulus Timoteus at bruge lidt vin for sin mave (1. Timoteus brev, kap. 5, vers 23). Det handler heller ikke om, at man ikke må feste, tværtimod. Men uanset hvordan man gør, er det vigtigt at omgås også denne Guds gave med omtanke og med ansvarlighed og altså ikke drikke sig fuld.

 

Svarpanelet på jesusnet.dk


Lagt på nettet 01.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også