30.09.2009 12:00 Alder: 15 yrs
Kategori: udv-bøn
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvorfor er det så svært at bede?

Jeg har ofte svært ved at koncentrere mig når jeg beder. Jeg har også før fået at vide at koncentration er nøglen i bøn, men den hopper jeg ikke på! Meningen med bøn er vel at tale med Gud, søge hans hjælp osv.? Men hvis Gud er der hele tiden og glæder sig over, at vi er sammen med ham, hvordan kan det så være at det er så svært at koncentrere sig?

Svar:

Jeg tror at næsten alle kristne kender til dette spørgsmål: hvorfor kan det opleves så svært at be'? Så svært at holde tankerne samlet om bønnen – de flyver i alle retninger.

Jeg vil lige prøve at vende det hele om: det er et mirakel, når vi kan be'! Siden syndefaldet har vi været totalt ude af stand til at tro på den levende Gud. Han må selv skabe troen i os. Og hele vort liv kæmper vi med det, at vi i os selv ikke kan tro på Gud.

Så egentlig er det mere underligt, når vi kan be' længe og koncentreret, end når vi synes det er svært!

Men det bli´r det jo ikke mindre svært af. Måske kan disse små tips hjælpe dig:

Koncentration

- ”du skal koncentrere dig i bønnen” har man sagt til dig. Det er vel både rigtigt og forkert. Der kan ligge noget godt i at tage sig sammen – prøve at skaffe sig tid og ro og den slags. Men det vigtigste i bøn er ikke din bøn, men Ham, du be'r til! Skal du ”koncentrere dig” er det ikke om at bede! Nej, du skal koncentrere dig om Gud! Tænke på, at Gud, den almægtige Skaber og superkærlige Far, er lige omkring dig og læser alle dine tanker og følelser og hører alle dine ord. Fokusér lidt på Ham!

Tro er tillid, ikke anstrengelse. Tro i bøn er tillid til, at Gud er her og hører på mig og vil mig det godt – uanset hvordan jeg oplever det, - uanset om jeg oplever min bøn som ”koncentreret” eller ej.

Altså: fokusér ikke på din bøn, men på GUD du be´r til!

Hjælpemidler

- hvis du har svært ved at koncentrere dig, kan det skyldes at du har mange travle tanker i hovedet. Og de har ikke fået lov at falde til ro, før du sætter dig for at be'. Så kommer de myldrende – alle de ting, du skal huske. Så hav papir og blyant eller pc foran dig og skriv dem ned, så du kan tage dem frem igen efter bønnen.

- prøv at begynde bønnen med lige at læse et enkelt vers i Bibelen om Gud, så du tænker på Ham.

- for mange af os er det rigtig godt at bede sammen med en anden kristen. Det hjælper enormt på ”koncentrationen”. Nu kan man jo ikke finde én at bede sammen med hver gang man vil be' - men måske var det en god ide for dig at have en bede-ven?

- Helligånden kaldes ”Bønnens Ånd” i Bibelen, fordi Han hjælper os til at be´. Så bed ham hjælpe dig med at be´!

Jeg ønsker dig velsignelse med din bøn fremover!

Venlig hilsen


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 30.09.2009

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også