22.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Kristenlivet

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Bør man bede højt til fællesbøn?

Er det ok, hvis man ikke beder højt til fællesbøn? Jeg har det bedst med at bede i hjertet, men for nogen tid siden til et bibelstudie sagde en af mine venner at man burde bede højt. Jeg mener, at man bør vælge at bede på den måde, man selv har det bedst med. Det handler jo om ens eget forhold til Gud og ikke om ,hvad vennerne synes er rigtigt eller forkert. Er jeg helt galt på den??

Svar:

Næ, du er ikke spor galt på den. I Bibelen er der ingen entydige forklaringer på, hvordan man skal bede, når flere kristne er sammen. Som vi har skrevet tidligere her på JesusNet er bøn samtale med Gud, og der er formen altså ikke så vigtig. Det er klart, at hvis man er samlet til fællesbøn, og ingen vil bede højt, så bliver det meget stille. Men i vores larmende og »snakkende« tid kunne det måske være helt rart med noget mere stilhed. En anden mulighed er, at man taler sammen i gruppen om det at bede og finder ud af, om tavsheden skyldes generthed, at man ikke kan finde på noget at bede om eller noget tredie. Hvis man ikke har noget at bede om eller takke for, kan samtalen måske føre til, at man alligevel finder ud af, at man har noget på hjerte over for Gud.

Det er helt OK at bede »med hjertet«. Nogle gange tror jeg, det kan være bedre end at sige sin bøn højt. Når man beder højt, kan nogle føle, at de skal bruge bestemte »fromme« ord og vendinger, og så kan bønnen blive kunstig. Det bedste råd er: Tal sammen i gruppen om bønnen og respektér hinandens forskelligheder.


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 22.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også