29.04.2013 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Lotte Birch Carlsen

Kan Gud tilgive synd der ikke angres?

Kan Gud tilgive synd, som man ikke angrer oprigtigt? Min kæreste og jeg har svært ved at holde fingerne for os selv, men har dog endnu ikke haft sex. Jeg bliver ved med at bede til Gud om, at han må hjælpe os til at holde fingerne fra hinanden og jeg beder om tilgivelse for det vi allerede har gjort. Men i virkeligheden er jeg slet ikke ked af det, vi allerede har gjort, for jeg synes jo det er dejligt. Så vil Gud tage imod min sølle anger efter at få tilgivelse, når jeg ikke oprigtigt angrer og ved, at jeg kommer til at gøre det igen, fordi jeg synes det er dejligt?

Svar:

Tak for dit spørgsmål.

Allerede ved at tænke over tingene og udtrykke dig om det problem, at det er dejligt at synde, er du kommet et langt stykke vej i den rigtige retning! For ofte kan vi elske synden så meget, at vi ikke sætter ord på. Så er det nemlig næsten som om den ikke er der. Det første skridt i retning af at bevæge sig væk fra synden, er at sætte ord på den.

”Kan Gud tilgive synd, som man ikke angrer oprigtigt?”, spørger du. Ægte anger er at fortryde sin synd og beslutte sig for ikke at gøre den igen. Ofte falder vi dog igen, selv om vi har angret oprigtigt, og så er det forfra én gang til.

Vi kunne også begynde et andet sted: Hvorfra skal vi få kraften og viljen til at angre og vende synden ryggen, så den ikke styrer os, men omvendt? Paulus taler til en menighed i Filippi om hvordan de skal leve. Han siger i kap. 1, v. 10 og 11: ..”så at I kan … være renfærdige og uden anstød på Kristi dag, fyldt af retfærdigheds frugt, som skyldes Jesus Kristus..”

Det kommer ikke af sig selv eller fra os selv, hvis vi gerne vil leve et liv, der er efter Guds bud. Så må vi opsøge kilden, Jesus selv, som er den eneste, der har vundet 100% over synden, så vi ikke skal ligge under for den længere.

I Fil. 2, 13 står der også ”For det er Gud, der virker i jer både at ville og virke for hans gode vilje”.

Find ikke kraften i dig selv til at holde dig fra synden. Men inviter Gud ind, netop når du er på kanten af fristelsen til at gå for langt. På den ene side er vi frelst af nåde – ikke på grund af vores egne gerninger. Og på den anden side bliver vi også bedt om at holde os fra synden: Rom. 6, 2: ”Hvordan skulle vi, som er døde fra synden, stadig kunne leve i den?”

Mit råd til dig er: Del problemet med din kæreste, så han er med til at tage ansvar. Bed så sammen om at I må fyldes af Guds kærlighed og hans vilje med jer. Tænk på dette: Kan du tage Gud med ud i hjørnerne af dit liv? Ellers skal du nok se at få ryddet op i hjørnerne. Bekend din synd, modtag tilgivelsen og synd så ikke mere.

Guds fred og velsignelse ønsker jeg dig og din kæreste!


Skrevet af:
Lotte Birch Carlsen

Lagt på nettet 29.04.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også