13.01.2012 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Brian Thisgaard Olesen

Har Gud skabt den eneste ene?

Jeg vil gerne spørge om Bibelen eventuelt siger noget om en såkaldt "eneste ene". Altså, om Gud har skabt en bestemt mand til en bestemt kvinde!? Jeg har selv søgt lidt i Bibelen, men uden at finde noget..

Svar:

Tak for dit spørgsmål!

Der kan gives et meget kort svar på dit spørgsmål: Nej - der er ingen indikationer overhovedet i Bibelen på, at Gud skulle have skabt "den eneste ene" til nogen af os. I hvert fald sådan at forstå, at Gud ikke forud har beluttet, hvem du præcis skal være kæreste med, og en dag giftes med. Ikke at Gud er ligeglad, men det har Han overladt til os selv.

Det eneste Bibelen siger om alt dette, kan vi finde i blandet andet Første Mosebog 2,22-24 samt i Markusevangeliet 10,2-12. Her slås det fast, at Gud har bestemt, at én kvinde skal binde sig til én mand. Men det skal ikke forstås sådan, at Gud her taler om "den eneste ene", men snarere, at det altså kun gælder for én kvinde eller mand af gangen - altså ikke noget med at have to eller tre hustruer eller mænd. Hvilket de fleste af os jo nok godt kan se det praktiske i...

Kærligheden bestemmer

Jeg tror at Gud har skabt det sådan, at vores søgen efter den helt rigtige kæreste, og sidenhen ægtefælle, skal være et eventyr, hvor vi alle skal gøre os vores erfaringer undervejs. Og en dag, når du finder ham, som du bare er helt forelsket i, så vil du på magisk vis opdage, at han langsomt bliver den "eneste ene" for lige dig. Og det vil skyldes, at kærligheden vokser sig stærk imellem jer, ikke at Gud på en særlig måde har beslutttet, at det lige skal være jer to.

Til sidst vil du kunne opleve Guds rige velsignelse over lige det forhold, når du en dag står foran alteret i kirken ved dit eget bryllup, og hører præsten udtale Guds rige velsignelse over jeres forhold. Så er i bundet sammen i ægteskab for menneskers og Guds ansigt.

Rigtig god fornøjelse med eventyret.


Skrevet af:
Brian Thisgaard Olesen

Lagt på nettet 13.01.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også