17.05.2005 12:00 Alder: 19 yrs
Forfatterprofil

Hvad er numerologi?

Da jeg har en ven som beskæftiger sig med numerologi og står til at skifte navn, vil jeg hermed gerne bede om en kristen udredning af hvad numerologi er. Jeg forstår at det er sidestillet med astrologi og tarot ?

Svar:

Overtro i videnskabelig forklædning

Numerologi er ud fra en kristen anskuelse at betegne som overtro i en videnskabelig forklædning. Ordet betyder "tal-lære", og det drejer sig om tallenes betydning for historiens forløb. Numerologi bygger på den formening, at et menneskes egenskaber og skæbne er bestemt af, hvordan man staver sit navn. Man kan synes det er latterligt og "langt ude", men man kan også føle sig tiltrukket af numerologiens idé om, at der er konkrete og logiske talsystemer bag alt, og det sidste er der flere og flere der gør. De søger viden og rådgivning hos nemerologen og vælger måske at følge de anvisninger der gives.

Bogstavernes talværdier

Rent teknisk beror numerologien på, at hvert bogstav står for en talværdi. A = 1, B = 2, C = 3…I = 9 og forfra J = 1, K = 2… osv... Disse tal fra 1 til 9 står ifølge numerologien for en række vigtige fænomener. 1 er identisk med helhed, væren, ’Selvet’ og de personlige ressourcer, 2 vil sige overvejelse, konflikt, ligevægt og dobbeltsidighed, 3 betyder åndelig enhed, skabelse og konfliktløsning, mens 4 er det firkantede og ’square’, dvs. det konkrete, jordbundne og rationelle. På den måde kan personnavne omregnes til en række tal, der behandles på forskellig vis og endelig oversættes til en række egenskaber ved personen.

Hvis du vil vide mere kan jeg anbefale nedenstående artikel fra Dialogcenterets hjemmeside: Numerologi og astrologi

Bibelens menneskesyn er skrottet

Du spørg også om numerologi hører sammen med Astrologi og tarotkort. Ja, udfra det kristne menneskesyn kan vi sige, at de har det til fælles, at de tilsidesætter et bibelsk menneskesyn. I følge Bibelen har vi som mennesker selv ansvar for vores liv og valg. Gud er vores skaber, og han har valgt at give os evnen til at elske og det er kærligheden og tilliden til ham, der er grundtonen i den livsvandring han vil vandre sammen med os - til målet: det evige liv med ham. Hans håb og stærke ønske er, at vi alle når målet, men han tvinger os ikke... vi må selv vælge, om vi har tillid til hans vilje og vejledning, som vi finder den i Bibelen.

Livet er ikke en skæbne, der "kan regnes ud"

Bibelsk set er vores liv ikke fastlagt i et beregnet skæbne-mønster, som vi kan lære at aflæse, hverken gennem stjernetydning, astrologi eller tarot-kort. Der er ikke noget, vi kan regne os frem til.

Det kan være fristende at "få det hele regnet ud", alle de valg i livet, der koster os så meget energi og hjerteblod, om hvad der er rigtigt og forkert, godt eller skidt, fordelagtigt eller konfliktfyldt. Men det er altså ikke det livssyn vi finder i Bibelen, der får vi aldrig hjemmel til at skrue hoved, tanker og egen bedømmelse fra. Forleden hørte jeg, at køberne til nogle af vore bekendtes hus sprang fra, fordi de havde søgt råd hos en mumerolog og fundet ud af, at husnummeret var forkert. Tja... så talte egne overvejelser ikke mere og aftalen blev straks trukket tilbage. Nogen prøver faktisk også at bruge Bibelen som sådan en "udregnings bog" for livets mange valg - men det bliver det ikke bibelsk af - det er ikke den måde Gud vejleder os på.

Læs også vores svar her på JesusNet om tarotkort.

Er Tarotkort forbandede?

og om Guds ledelse:

Hvordan leder Gud mig


Forfatterprofil

Lagt på nettet 17.05.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også