02.01.2003 12:00 Alder: 22 yrs
Kategori: Bibelen

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Har Bibelen to forskellige skabelses-beretninger?

Lige et spørgsmål omkring skabelsensberetningen. I 1 Mosebog kap 1 står der at dyrene blev skabt først, derefter Adam og så Eva - men i kapitel 2 står der, at Adam blev skabt først, så dyrene og til sidst Eva... Et svært spørgsmål, men håber at I kan hjælpe.

Svar:

1 Mos kap. 1 handler om hele skaberværket, fra selve stoffet og over Jordens klima til alle arter, mennesket til sidst. 2. kap. handler om mennesket, her gennemgås skaberværket set fra menneskets synspunkt. Fra menneskets synspunkt kom alt andet jo ikke først. Set med vore øjne, så var der ikke noget før vi selv kunne se det (håber du forstår hvad jeg mener). Det er i øvrigt et typisk træk ved hebraisk fortælleteknik, at et emne behandles først den ene vej, og så den anden. Det er meget ofte nærmest et spejlplan i teksten, hvorfra det forgående nu gennemgås baglæns. Dette er sikkert forklaringen på, at det for os vesterlændinge ser ud, som om der er noget galt med kronologien i skabelsesberetningen.


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 02.01.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også