20.01.2010 12:00 Age: 14 yrs

Skrevet af:
Sten Nielsen

Hvad siger Bibelen om forelskelse?

Eftersom jeg er blevet meget forelsket - og fortvivlet af samme grund - har jeg ofte tænkt på, hvad Bibelen siger om forelskelse? Kan man søge hjælp hos Gud, hvis man er forelsket i en pige, som måske ikke er det i én selv?

Svar:

I udgangspunktet er det jo altid dejligt at være forelsket – og jeg er overbevist om, at under de rette omstændigheder glæder det altid Gud, når et menneske elsker og er forelsket! Derfor tøver jeg heller ikke med at sige til dig, at man selvfølgelig altid kan søge hjælp hos Gud, også når det drejer sig om at være forelsket i en pige – akkurat som man i øvrigt altid kan søge hjælp hos Gud i alle andre forhold.

Egentlig tror jeg ikke, at Bibelen siger så meget konkret om forelskelse, men den siger rigtig meget om at elske, kærligheden, både mellem mand og kvinde og mellem Gud og menneske. Og kærligheden mellem mand og kvinde er jo altid en følge af forelskelsen – så i den forstand er forelskelsen altså også med i Bibelen!

Den bog i Bibelen, der vist taler mest om kærligheden mellem mand og kvinde er Ordsprogenes bog i Det gamle Testamente. Her er en række tekster, der opfordrer en mand til at elske sin hustru og holde sig til hende under alle forhold og altid. Se f.eks. Ordsp. Kap. 5 vers 18-21.

I Det nye Testamente har bl.a. Paulus rigtig mange formaninger til mænd og kvinder om at elske hinanden og leve i troskab og kærlighed, og faktisk sammenligner Paulus et par gange kærligheden mellem mand og kvinde med den kærlighed, Kristus elsker os med! Det kan du læse om i bl.a. Efeserbrevet kap. 5 vers 25-33.

Det smukkeste og fineste

Alt dette peger altså i retning af, at Gud bestemt ikke er ligeglad med os, heller ikke de forhold og relationer, der eksisterer mellem os som mennesker og som mand og kvinde. Derfor tøver jeg heller ikke med at sige til dig, at forelskelsen bestemt er en vigtig del af det smukkeste og fineste, der kan eksistere mellem en mand og en kvinde, nemlig kærligheden. Og forelskelsen er også en af Guds gode gaver til mænd og kvinder

Giv tid

Og så nævner du, at du er været fortvivlet pga. forelskelsen. Det ligger næsten i det sagte, at forelskelsens næste trin, som er kærligheden, er så stor og dyrebar at den er omfattet af den største alvor. Derfor er det også vigtigt, at man respekterer de følelser, vi her taler om – og frem for alt: At man giver tid! Det er ganske givet ofte sådan, at den ene bliver forelsket førend den anden; men ofte ender det jo altså også med, at begge faktisk bliver forelskede i hinanden – og kærligheden får gode livsvilkår og trivsel!

Hvis du derfor føler dig ulykkelig over en forelskelse, der ikke bliver gengældt, så kan du gøre to ting: Bede Gud om at overbevise dig om, at det er rigtigt, og dernæst bede Gud om at gøre den pågældende pige opmærksom på, at du faktisk er forelsket i hende. – Og så kan du jo også på et tidspunkt blive nødt til at tale med pigen om, at du faktisk er temmelig forelsket i hende…


Skrevet af:
Sten Nielsen

Lagt på nettet 20.01.2010

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også