05.07.2010 12:00 Age: 14 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Hvad betyder fredssymbolet?

Jeg har fået en rigtig fin t-shirt med et stort og smukt kors foran. Den vil jeg meget gerne vise frem og stå inde for. Bag på t-shirten er der et "peace love and harmony" -symbol (cirkel med lodret streg igennem og to steger fra cirklens centrum og skrå nedad.) Jeg ved ikke hvad symbolet præcis signalerer..? Kan I hjælpe mig?

Svar:

Symbolet med cirklen omkring en lodret streg og to streger fra cirklens centrum og skråt nedad, kaldes i dag ofte for fredssymbolet. Symbolet stammer oprindelig fra de store anti-atomvåben demonstrationer i 60'erne og i 70'erne og blev efterhånden et symbol som samlede hele antikrigs- og fredsbevægelsen.

Selve symbolet er designet af englænderen Gerald Holtom i 1958. Han lod sig inspirere af flag-signalerne for N og D, som er forbogstaverne for Nuclear Diasarmament (Atomar Nedrustning).

Der er ikke noget religiøst i symbolet, selvom nogle har ment at se et omvendt kors i det. Derfor er der heller ikke nogen modsætning i at gå med et kors og et fredssymbol samtidigt.

Læs evt. mere om symbolet her


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 05.07.2010

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også