31.05.2005 12:00 Age: 19 yrs

Skrevet af:
Poul Hoffmann

Bliver Føniks-fuglen beskrevet i Bibelen?

Jeg kom lige forbi jeres hjemmeside, og har et spørgsmål, jeg godt kunne bruge lidt hjælp med. Jeg vil gerne vide noget om phønix- fuglen, da jeg har fået at vide at den er beskrevet i biblen? Måske I kan fortælle mig, hvad den betyder, eller hvor man kan finde info om den og dens betydning.

Svar:

Føniks-fuglen er ikke beskrevet i Bibelen, men den er nævnt i Jobs Bog kapitel 29 vers 18, hvor den ulykkesramte Job siger: "Jeg tænkte, at jeg skulle dø i min rede og leve længe som fugl Føniks." Det drejer sig om en sagn-fugl, der - altså ifølge sagnet, som er græsk - lever i 1000 år og viser sig i Egypten med 500 års mellemrum. Når den er blevet gammel, opbrænder den sig selv i sin rede, men af asken opstår den igen. Derfor bruges den som symbol på udødelighed. I billedkunsten fremstilles den nærmest som en hejre. Job har kendt sagnet, og gør brug af symbolet, men han gør ikke noget ud af at beskrive det nærmere. Så det bliver ikke Bibelen, der kan hjælpe dig videre med viden om den græske sagn-fugl.


Skrevet af:
Poul Hoffmann

Lagt på nettet 31.05.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også