06.05.2015 11:21 Age: 9 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Ransag dig selv

Mange danskere er optaget af det indre og af, hvad der bor i os. Men den gode selvransagelse handler ikke om at finde den gode mavefornemmelse, men om at finde ud af hvor, vi står i forholdet til Gud.

Foto: Sergey Galushko / Thinkstock.com

Find din indre gudinde

For et par år siden gik jeg forbi en Synoptik-butik. I vinduet hang et skilt, som reklamerede for et arrangement. Her kunne man blive vejledt i, hvordan man finder sin indre gudinde og bliver et menneske, som i højere grad lever sit potentiale ud. Vi lever nemlig i en tid, som er ret optaget af, hvad der sker inde i mennesket; hvad vi føler og hvordan ”det mærkes i maven”. Hvis vi finder os selv og finder frem til den person, vi virkelig er, og det vi virkelig er gode til, kan vi leve et bedre og mere tilfredsstillende liv. Derfor piller mange mennesker sig selv i navlen og sjælen for at se, hvad der mon gemmer sig derinde.

Kristen selvransagelse

Kristendommen kender også til selvransagelse. Men det er en anden selvransagelse.

For det første er kristendommen lidt mindre optimistisk med hensyn til, hvad der bor i mennesket. Læs eksempelvis Salme 51 fra Det Gamle Testamente. Her taler David ret meget om den synd og skyld, som bor i ham. Kristendommen lægger ikke skjul på det mørke, som gemmer sig i mennesket.

For det andet har den kristne selvransagelse et andet formål. Den skal gøre os mere afhængige af Jesus. Han er Guds lam, som bærer verdens synd. Vi bukker under, hvis vi selv skal bære al vor skyld og mørke. Vi har brug for en, som tager den tunge byrde fra os, og giver os en anden opgave i stedet: at leve vores liv i taknemmelighed til ham, som sætter os fri fra at skulle skabe en gudinde i vores indre. I stedet har han sendt Helligånden, som ved troen tager bolig i mennesket, og hjælper 


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 06.05.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også