13.04.2016 12:24 Age: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Panama papirer

Islands statsminister har trukket sig, efter at det gennem de såkaldte ”#Panamapapers” kom frem, at han har sat masser af penge i skattely i Panama. Han blev afsløret. Men hvad nu, hvis jeg bliver afsløret? Ikke bare over for nogle mennesker, det stolede på mig – men overfor ham, der gav mig livet?

Foto: Getty Images/iStockphoto

Det er helt klart noget, der kalder på skuffelse, vrede og forargelse. Den person i landet, der skulle stå i spidsen for demokrati og lov og ret, har svindlet og beriget sig ved at snyde sit eget land. Endda et land, der er i dyb krise. Det kan ikke undre, at befolkningen rasede i en gigantisk demonstration og smed med æg og bananer. Statsministerens gode navn og ry er for en tid svinet til og den politiske karriere sat på standby. Og privatøkonomien kan komme til at se sort ud.

Helt gratis

Det er helt klart noget, der må kalde på skuffelse, vrede og forargelse. Her skabte Gud mig helt gratis. Gav mig endda en plads i den absolut rigeste del af verden. Gav mig gratis sin kærlighed, sin tilgivelse og løftet om et evigt liv. Betalte endda min gæld med sit eget blod. Tilbyder mig daglig tæt kontakt.

Og hvordan reagerer jeg? Jo, nogle gange er det vel egentlig nogenlunde okay. Jeg takker ham og jeg prøver at gøre gengæld ved at gøre godt for andre mennesker (som han jo også elsker). Men desværre har jeg også nogle ”Panama-papirer” som jeg helst ikke vil have frem i dagens lys.

Mine egne panama-papirer

Al den egoistiske passivitet, hvor jeg ikke hjælper andre. Alle de gange jeg egentlig mest har lyst til at være i fred for Guds kontakt. Alle de gange jeg prøver at snyde mig udenom at gøre det, det er rigtigt at gøre. Puha, det ser virkelig ikke godt ud. Og det værste: Gud har sagt, at en dag vil han åbne mine Panama-papirer. Det hele vil komme frem i lyset.

Så er alt håb da ude. Men nej: Gud åbner også et andet dokument. Et dokument hvor mit navn står skrevet med Jesu blod. Og derfor mødes jeg ikke af berettiget skuffelse, vrede og foragt fra Gud – men af kærlighed og tilgivelse.

Så fedt er det at være en kristen! Og det gir faktisk også ind i mellem mod til at indrømme mine fejl over for mennesker. For når Gud kan tilgive mig – så er den værste frygt ved en afsløring forsvundet.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 13.04.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også