13.11.2003 12:00 Age: 17 yrs

Skrevet af:
Henning Smidt

Oplevelsesjagt

Nogle gange sker der desværre det, at vi i vores krav til oplevelser glemmer at se det store i det små: Den trofaste daglige kærlighed - barnet, der beder om din hjælp - muligheden for at give en hånd. Nogle gange mister vi også blikket for Gud på den måde.

Det er, som om der skal større og større begivenheder til at fange menneskers opmærksomhed. Man er oplevelsesorienteret og stiller store krav. Vi vil ha’ en oplevelse, hvis vi skal komme og engagere os i noget. Det skal være spændende og uforglemmeligt, ellers kan vi nøjes med vores egne små cirkler.

Gud er bag

Nogle gange sker der desværre det, at vi i vores krav til oplevelser glemmer at se det store i det små: Den trofaste daglige kærlighed - barnet, der beder om din hjælp - muligheden for at give en hånd.

Nogle gange mister vi også blikket for Gud på den måde. Vi glemmer at han står bag naturens under - blomsten - dit liv. Glemmer at Gud findes - findes midt i din hverdag, på din vej - gemmer sig i de små ting, som slet ikke er små, når man ser Gud bag dem.

Mennesket kører fast

Mennesker kører fast i krav - krav til omverdenen og krav til sig selv, for dem stiller både andre og vi selv jo også, og dem kan vi ikke altid leve op til. Så kan man benytte sig af de mange tilbud om ”terapi” for at få det bedre - jo, for dér kan man få en oplevelse, hvor man selv er i centrum - en næsten spirituel oplevelse.

Større end vi forstår …

Men vil du gerne have det bedre - ha’ en åndelig oplevelse, der har bærekraft, så prøv at finde Gud i den lille ting, der hedder bøn. Hvis ikke du selv kan, kan du få hjælp - det er en lille ting, men den bliver fantastisk stor, når man opdager, at Gud findes bag.

I Bibelen står der: ”Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak” (Filipperbrevet 4,6).

Det store ved bønnen er ikke altid, at den bringer løsning på problemerne, men at den giver os en fred fra Gud, som overgår alt, hvad vi kan for forstå!


Skrevet af:
Henning Smidt

Lagt på nettet 13.11.2003

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

 

 

 

Læs også