23.06.2015 11:09 Age: 9 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Omvend jer for himmeriget er nær

Sankt Hans betyder, at der er seks måneder til jul. Sankt Hans er det danske helgennavn for Johannes Døber, som var fætter til Jesus og seks måneder ældre. Derfor er Sankt Hans dag den 24. juni.

Jordanfloden, hvor Johannes muligvis stod og døbte. Foto: RobertHoetink / iStockphoto

Johannes kom til verden med et ganske bestemt formål, nemlig at han skulle bane vejen for Jesus. Han viede hele sit korte liv til at prædike: "Omvend jer, for Himmeriget er kommet nær". Det var Jesus han talte om.

"Jeg døber jer med vand til omvendelse; men han, som kommer efter mig, er stærkere end jeg, og jeg er ikke værdig til at bære på hans sko. Han skal døbe jer med Helligånden og ild." Sådan er han citeret i Mattæusevangeliet 3,11, som fortæller om hvordan folk strømmede ud til Johannes, der havde slået sig ned ved Jordanfloden og her døbte alle som tog imod hans forkyndelse.

Dom, ånd og ild

For Johannes drejede livet sig om Jesus. Han vidste, at med Jesus var Gud selv kommet så tæt på som aldrig før. Jesus var intet mindre end Guds søn og han kom med dom - han kom med "ånd og ild". Og Johannes fik ret.

Da Jesus senere selv kom ud til Johannes ved floden udbrød Johannes: Se der kommer Guds lam. Alle jøderne forbandt lammet med et offerdyr og det var netop hvad Jesus også senere blev. Ofret.

Dommer og frelser

Et møde med Jesus er et møde med Guds dom - og med det offer, som Guds søn bærer for os. Jesus er på én gang både min dommer og min frelser. Han stiller mig overfor Guds krav om soning for min skyld og rækker mig samtidig den hånd der blev naglet til korset for mig. For at sone min skyld overfor Gud.

I dag forstår vi hvad Johannes talte om. Og hans ord er lige så aktuelle som dengang: Omvend jer, for Himmeriget er kommet nær.

Læs også Skån heksen til sankt Hans


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 23.06.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også