27.07.2004 12:00 Age: 15 yrs

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Ørkenvandring

Det åndelige landskab i Danmark er som den amerikanske ørken, som jeg i  en ferie oplevede sammen med min familie. USA derimod kan man kalde en kristen oase. Her bliver man ikke automatisk betragtet som gak-gak, fordi man tror på Jesus, beder bordbøn og går i kirke.

sand_vand_stor

Sol, varme og sand – kan man forlange mere? Næ, i hvert fald ikke, hvis man befinder sig i en amerikansk ørken midt i juli. Der var jeg med min familie en sommer, og det var af og til så varmt, at man ligefrem kunne drømme om bare en enkelt af Danmarks alt for mange regnbyger.

Uden vand, intet liv. Det ved de alt om i Det Vilde Vesten, hvor vand er en sparsom ressource, som de alligevel rutter forunderligt med. Selv midt på dagen pibler vandet ud af siveslangerne over forstadshavernes mørkegrønne og tætte græs, der er kemisk renset for ukrudt. Mælkebøtter og kløver er ikke-eksisterende vækster her.

Det er så gabende kedsommeligt, at villahaverne minder om en ørken midt i ørkenen. Lidt ligesom det åndelige landskab i Danmark. Ørken i ørken.

Indkøbscenter uden "fanden"

I USA går mellem en tredjedel og halvdelen af alle i kirke, synagoge eller moske én gang om ugen. Bøger om de dybeste menneskelige spørgsmål sælges i supermarkeder. Kommercielle radiostationer har ingen kvababbelser over at spille kristen musik. Man kan gå gennem et almindeligt indkøbscenter, uden at skulle høre på 30 gange ”fanden”, 50 gange ”sgu´” og 100 gange ”helvede”.

En kristen oase kunne man kalde USA. En kristen dansker på den side af Atlanten siger ligeud, at det er ”nemmere” at være kristen dér. Man bliver ikke automatisk betragtet som gak-gak, fordi man tror på Jesus, beder bordbøn og går i kirke.

Det er jo skønt. Oaser er dejlige, ligesom ferier. Sagen er bare, at man må videre. Man må tilbage til arbejdet og ørkenen. Det er normalsituationen for dem, der tror på Jesus. Han har aldrig lovet sine efterfølgere, at de ville komme til at holde ferie resten af livet. Tværtimod at de ville få rigeligt at bestille, og at de indimellem vil komme til at befinde sig i meget tørre landskaber uden kunstvanding.

Men heldigvis også, at ”den, der tror på mig, skal aldrig tørste”.


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 27.07.2004

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også