19.08.2022 14:32 Age: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Langt mere end en tegneseriehelt

Der er mange heltehistorier, men kun én original helt

Foto: Forretningsmand med superhelt skygge - da.depositphotos.com

I den nyeste Marvel-film, Love and Thunder, følger vi guden Thor. Ja, han er ikke helt som i den gamle nordiske mytologi. Han er faktisk mest et almindeligt menneske, der har superkræfter, og vel ikke engang er helt udødelig. Han kan tage fejl og være dum og forvirret og forelsket osv.

Typisk for det Marvel-univers, der efterhånden er skabt gennem mange tegneserier og dertil hørende film, optræder der mange andre helte og guder i filmen, fx den græske overgud, Zeus, der dog midlertidig dør af et lyn fra sin egen tordenkile. Jo, der er megen humor og ironi i filmen, samtidig med en nogenlunde sammenhængende handling med en vis spænding og mening.

Jesus i 2022

Jeg tænker på, om Jesus ligner en Marvel-helt. Han er jo også både Gud og menneske. Men jo mere, jeg tænker over det, jo mere må svaret være: Nej. For Thor er noget menneske (men ikke helt) og noget gud (men ikke almægtig og evig udødelig).

Jesus er 100 % menneske og 100 % Gud. Altså: Han er menneske, sådan som Gud skabte os til at være, ikke sådan som vi har gjort os selv til. Så han er ikke egoistisk eller ude på at skade andre. Men helt menneske: måtte mades og lære at gå og tale, kunne blive ked af det, træt og glad, skuffet og begejstret osv. – kunne få splinter i fingeren og vabler på fødderne. Og samtidig var han i stand til at helbrede syge, gøre døde levende og uddrive dæmoner, samt trylle mad frem til 5.000 mennesker osv.

Helten ofrer sig

I Love and Thunder er der en helt, der ofrer sit liv for at redde andre. Jesus ofrede sit liv for at redde alle. Og han ofrede mere end det: Han tog hele den straf, alle vi mennesker har optjent. Og han opstod igen tre dage senere og har evigt liv og kan give evigt liv til alle, der vil tage imod det. Så han er langt mere end en Marvel-helt, hvor sjove og spændende de end kan være.

Jesus er virkelig – ikke bare en tegneseriefigur. Han har mere love (kærlighed) og thunder (torden), end vi kan forstå: guddommelig kærlighed og guddommelig magt. Utallige bøger, film og tegneserier er inspireret af Bibelens beretninger. Men kun Jesus er den sande og originale helt.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 19.08.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også