04.05.2023 13:41 Age: 1 year
Rebekka Hindbo Dideriksen

Skrevet af:
Rebekka Hindbo Dideriksen

Jeg slapper af sammen med Gud

Jeg elsker at gå ture i naturen, hvor jeg kan slappe af, og hvor jeg føler mig tættere på Gud

Gåtur i skoven

Foto: unsplash.com/@esdesignisms

Når hverdagen bliver lidt for travl, har jeg nogle gange svært ved at komme til mine venner og min familie med mine bekymringer og frustrationer. På samme tid føler jeg mig langt væk fra Gud. Så har jeg brug for at gøre noget for at søge ham.

Jeg kan jo bare sige nej

Fuldtidsjob, pendlertur, sport, kirke, venner, familie, daglige gøremål. Der er masser, der fylder i hverdagen, og som kan stresse en. I de situationer kan det for mig være svært at komme til venner og familie med det. Jeg kan have følelsen af at være til besvær, og det har jeg ikke lyst til at være. Jeg kan også ofte have følelsen af, at det jo er min egen skyld, at jeg har travlt. Jeg kan jo bare sige nej til ting. Men nogle gange er det ikke så nemt at sige nej.

Ofte kan det være nemmere at komme til Gud, for jeg føler mig ikke på samme måde til besvær. Det sker tit i naturen. Jeg elsker at gå ture i naturen, for der slapper jeg af på en helt anden måde, end hvis jeg sidder i min sofa foran fjernsynet. Jeg får rørt mig, og det gør noget godt for mit humør.

Gåture med Gud

Det er også en måde, jeg føler mig tættere på Gud. Når jeg går i skoven på en flot solskinsdag eller omkring en sø i snevejr, bliver jeg mindet om, hvor fantastisk Gud har skabt verden. Og jeg har nemmere ved at snakke med Gud, når jeg er udenfor, end når jeg er indenfor.

Jeg tror, det kan sammenlignes med gåture med venner. Jeg får en helt anden snak med mine venner, når vi går en tur sammen, end når vi sidder og kigger på hinanden. Jeg tror, det handler om, at det er nemmere at være sårbar, når man ikke bliver kigget på hele tiden. Sådan er det i hvert fald for mig.

Nogle gange bliver mine gåture med Gud til snakke, hvor jeg lægger alle mine frustrationer frem for ham og egentlig bare brokker mig, hvor jeg skælder ham ud, og hvor jeg får læsset af for alt det, som fylder. Andre gange kan jeg ikke andet end at takke Gud for alle de gode ting i mit liv: familie, venner, gode oplevelser, naturen, osv. Og så bliver gåturene mere til en slags lovprisning.


Rebekka Hindbo Dideriksen

Skrevet af:
Rebekka Hindbo Dideriksen

Lagt på nettet 04.05.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også