12.03.2021 15:30 Age: 3 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Hvordan bliver man frelst?

Der er mange bud på, hvordan man finder Gud. I den kristne tro er det Gud, der kommer til mennesket, og ikke omvendt 

Forleden dag så jeg en debat på Facebook, der gik på, om kristendom er en religion. Der var bestemt ikke enighed om emnet.

Det fik mig til at tænke på, hvad der egentlig adskiller kristendom fra øvrige trosretninger. Her slog det mig, at der netop i spørgsmålet om, hvordan man bliver frelst, er afgørende forskel.

Faldet over bord

Helt grundlæggende kan man sige, at alle mennesker er faldet over bord fra Guds skib. Spørgsmålet er, hvordan vi bliver reddet?

I islam skal man overholde de 5 søjler. I hinduisme kommer redningen igennem askese. Hos buddhisterne opnås frelse gennem nirvana. Det er alt sammen noget, der kræver en indsats fra mennesket. Man skal selv redde sig op i båden.

Man kan bruge de forskellige svømmearter. Man kan lægge sig på ryggen og meditere. Problemet er, at det kommer man ikke ombord på båden af.

Kristendommens svar adskiller sig markant.

Gud redder mennesker

Er kristendom en religion? Det kommer vel an på, hvordan man definerer religion. For mig er religion menneskers forsøg på at nå Gud. Hvis det er sandt, så er svaret nej.

Bibelen siger nemlig, at intet menneske kan redde sig selv. Man kan forsøge på alle måder at komme ombord igen, men det vil aldrig lykkes. Der er alt for meget understrøm, og skibet er alt for højt.

Derfor kommer Gud til mennesket. Gud har sendt sin søn Jesus ud for at redde os. Han kan stå imod understrømmen, og han kan bringe os ombord igen.

Spørgsmålet er, om vi vil lade os redde af Jesus, når han kommer til os?


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 12.03.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også