23.12.2021 19:20 Age: 3 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Gud gav sit hjerte

Det er en tillidssag at give og modtage gaver. Har du modtaget Guds gave, som han sendte i julen?

Hjerte med lys

Foto: Fadi Xd https://unsplash.com/photos/I4dR572y7l0

I 1984 barslede gruppen Wham med julehittet Last Christmas, og lige siden har den troligt fundet vej ind i hjemmene hvert eneste år.

Den handler om en person, som sidste jul gav sit hjerte til et andet menneske. Det er altid et sats, for hvad nu, hvis den anden ikke tager imod?

Hjerteblod

Det slog mig, at i virkeligheden har Gud givet sit hjerte til mennesket. Selvom vi på ingen måde er i nærheden af at have fortjent det, og heller aldrig kommer det, så elsker han os så højt, at han sendte sin egen søn Jesus til os. Han kunne ikke udholde tanken om, at vi skulle være adskilt fra ham.

Gud gav sit hjerteblod til os. Med risiko for at blive afvist.

Hvordan gik det den første jul?

Jesus blev født i en stald. Der var ikke plads andre steder. Han var kun få dage gammel, da hans forældre måtte flygte til Egypten med ham, fordi Kong Herodes ville slå ham ihjel.

Da Jesus blev voksen, var der nogle få, der fulgte ham, men mange afviste ham! Han endte med at blive korsfæstet.

I Bibelen står der, at Jesus kom til sine egne, men de tog ikke imod ham. Dette til trods er vores tidsregning indrettet efter ham!

Hvad gør du med Guds gave?

Gud tilbyder stadig sit hjerteblod til mennesker, der vil tage imod. Det slog mig, at egentlig er det også et sats at tage imod så stor en gave. For tænk nu, hvis giveren fortryder dagen efter? Eller hvad nu, hvis der er bagtanker med gaven? Så jeg i virkeligheden kommer til at stå i gæld, når jeg tager imod?

Gud giver aldrig med bagtanke. Du kan stole på ham – han fortryder ikke!

Jeg vil opfordre dig til at undersøge det nærmere. Hvem er dog han, som store dele af verden har indrettet deres tidsregning efter? Er han virkelig Guds gave til dig og mig?


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 23.12.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også