28.01.2019 15:54 Age: 5 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Fra ateist til overbevist kristen

Det gjorde et stort indtryk, da Jesper mødte studerende, der tog kristendommen alvorligt


Foto: Mads Kristian Overgaard

Da Jesper Offersgaard gik i gang med ingeniørstudierne i Aalborg, var han overbevist ateist.

"Jeg havde et overbærende forhold til kristendommen; jeg mente ikke, at man kunne tage den alvorligt," fortæller Jesper.

En dag så Jesper en gengivelse af et maleri af en skagensmaler, der hed "Redningsbåd går ud".

"Det billede virkede stærkt på mig. Det var mennesker, der gik ud for at redde livet for andre, men derved satte de deres eget liv på spil. Jeg gik ud fra, at de var kristne. Det måtte være på grund af deres tro, at de kunne leve med en daglig fare for at dø," siger han.

På et tidspunkt kom han med i en studiegruppe sammen med en anden ingeniørstuderende, Det var Lene, som han i dag er gift med.

"Jeg lagde mærke til, at hendes humor var anderledes end de andres. Den var venlig. Jeg havde ellers været vant til en humor, hvor man gjorde grin med dem, der kom til at gøre en fejl," fortæller Jesper.

Samtidig så han et interview med en kristen pige i fjernsynet.

"Det var nyt for mig at høre, hvad det betød for et menneske at tro på Jesus."

Dejligt at bede

Efter nogen tid kom Jesper til at snakke med Lene om kristendommen.

"Jeg fandt ud af, at jeg egentlig gerne ville tro," siger han. "Det gik op for mig, at man godt kunne tro uden at fornægte naturlovene og vores erfaring i hverdagen. Det overnaturlige i Bibelen kunne godt være noget, der var sket helt specielt ved en kraft udefra."

Lene inviterede Jesper med i en bibelstudiegruppe. Her gjorde det et stort indtryk på ham at snakke med mennesker, der virkelig troede på det, der stod i Bibelen.

"Jeg blev meget glad for at møde nogen, der turde sige, at Bibelen taler sandt. Det blev afgørende for mig. Jeg begyndte at bede de morgen- og aftenbønner, der står bag i salmebogen. Det var dejligt at bede. Og jeg begyndte at gå i kirke om søndagen," fortæller Jesper.

"Det gav efterhånden mening for mig, at jeg blev frelst ved tro på Jesus. Kristendommen blev liv for mig."


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 28.01.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også