13.10.2003 12:00 Age: 21 yrs

Drømmen om lykken

Jeg tror, vi alle har en drøm om at leve lykkeligt og opnå succes i familien, på arbejdet, blandt vennerne. Men for mange af os går det galt på et eller andet tidspunkt. Vi bliver ramt af sorg, modgang, sygdom osv. Lykken og succesen kan smuldre hurtigt eller langsomt bort.

Kigger vi ud i verden, så ser vi, at den verden vi lever i, mange steder er frygtelig og ubarmhjertig. Hungersnød, naturkatastrofer, diktaturer der undertrykker et helt land. Mord, tortur, krig osv.

Hvorfor er det sådan? Hvorfor kan vi ikke bare leve lykkeligt med hinanden?

Bibelen giver os svaret. Derfor: Synden kom ind i verden ved ét menneske og ved synden døden, og sådan kom døden til alle mennesker, fordi alle syndede. (Romerbrevet kap. 5, vers 12). Verset fortæller os, at synden kom ind i verden ved ét menneske. Hvem er dette menneske? Jo, det er Eva.

Gud havde i begyndelsen skabt et perfekt univers, en perfekt jord med en perfekt have. Til sidst skabte Gud Adam og Eva, som kronen på hele sit skaberværk.

Alt var lykke og fuldkommen succes. Adam og Eva kunne glæde sig over Guds kærlighed til dem hver eneste dag. Men Gud gav Adam og Eva et valg, Gud ville ikke tvinge dem til at blive i hans kærlighed i paradisets have. Han gav dem mulighed for at sige fra.

Fristelsen

Slangen, som kaldes fristeren, fik også sin plads i paradisets have. Og fra det øjeblik Eva og Adam lyttede efter slangen og tog af det eneste træ i haven, de ikke måtte spise af, træet med kundskab om godt og ondt, fra da af er synden og døden blevet en del af verden. Lige siden er vi alle født ind i dødens og syndens verden. Og ikke nok med det, Bibelen siger, at alle mennesker er født som syndere.

I Romerbrevet kap. 6, vers 23 står der, at syndens løn er død. Og død betyder adskillelse fra Gud. Men der er håb for dig og mig. Vi behøver ikke for evigt at leve adskilt fra Gud. I samme vers står der: Men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus vor Herre.

Gud ønsker at give dig det evige liv ved at du tager imod gaven - ganske gratis. Du skal ikke præstere noget for at få gaven, du skal blot tro. Det, du skal tro på, er, at Jesus Kristus, Guds søn, kom her til jorden, blev menneske med det formål at blive henrettet på et kors for alt ondt, som du har gjort. At han stod op af graven og siden blev set af over 500 mennesker. For derefter at tage bolig hjemme hos Gud igen.

Tror du, dette er sandt, ønsker du at tage imod gaven - det evige liv? Da kan du gøre det ved at bede denne bøn til Gud: Tak Gud, fordi du sendte Jesus herned for at dø på et kors for alle mine synders skyld. Jeg ønsker at leve med dig, og lægge mine synder over på Jesus. Amen.

Beder du denne bøn af et ærligt hjerte, da har du Guds ord for, at du får det evige liv.

 

Forfatter: Ole Røjkjær Christensen


Lagt på nettet 13.10.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også