21.09.2016 00:00 Age: 4 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Danmarks smukkeste motorvej

For nylig åbnede "Danmarks smukkeste motorvej" efter lang tids venten. Og den er virkelig god og smuk at køre på. Men der findes en endnu bedre vej.


Foto: Getty Images/iStockphoto

Vejåbning

Søndag d. 11. september om aftenen var jeg i bil på vej fra Vestjylland til Aarhus. En dejlig tur i sensommerlandet. Da jeg nåede frem til Silkeborg var der en lille kø og en ventepause. Nogle mænd var ved at fjerne de sidste orange trafikkegler, og så var vejen klar. Den nye Silkeborg-motorvej var åbnet for biler.

På de andre veje i nærheden holdt bilerne i lange køer for at få lov til at dreje ned på motorvejen. Det var et historisk øjeblik. En lang ventetid var ovre. Nu skulle der køres! Både unge og gamle, både Brian og Knud Erik, skulle ned og prøve den nye asfalt, som Silkeborg kommune kalder ”Danmarks smukkeste motorvej”.

Det smukkeste menneske

Jesus skabte en tilsvarende forventningsfuld begejstring hos mennesker, da han levede her på jord. Nogle havde ventet på ham hele deres liv, og deres forfædre før dem. Andre kom tilfældigvis forbi og var vidne til, at Jesus skabte en langtidsholdbar vej mellem mennesker og Gud.

Jeg tror, Jesus er det smukkeste menneske, der har levet. Jeg tænker ikke på, hvordan han så ud. Det ved vi ikke noget sikkert om. Men hans måde at leve og dø på har inspireret mennesker siden da. Jesus levede et menneskeligt liv, som er værd at følge. Han kendte ikke bare til gode menneskelige dyder, han personificerede dem. Han var sandheden. Han var kærligheden. Han var livet. Og han gik i døden for sine venner og fjender.

Derefter oprejste Gud ham fra de døde og godkendte og indviede dermed vejen mellem mennesker og Gud. Jesus, Guds søn, var selv vejen, og inviterer os til at bruge den, til at færdes på ham og med ham.

Vil du med?


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 21.09.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også