06.05.2013 12:00 Age: 11 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Befrielsesdage

5. maj er Danmarks befrielsesdag. Vi mindes og prøver ikke at glemme, vi engang var besatte. I et kristent menneskes liv er der to befrielsesdage. Den falske befrielsesdag og den sande befrielsesdag. Dem er der også grund til at mindes og ikke glemme.

Dannebrog

Foto: https://www.flickr.com/photos/jakecaptive/

Den falske befrielsesdag er den dag i den kristne fortælling og i vores egen livsfortælling, hvor vi prøver at befri os fra Gud. Gør oprør. Vil selv. Kan selv. Som et oprørsk æble skærer vi os fri fra livets træ. Vores egen sødme, skønhed og indbildte modenhed har fået os til at tro, vi kan alt. Inklusiv flyve. Så vi skærer os løs.

Råddenskab

Men modsat vores forventning, så flyver vi ikke, men falder mod jorden. Slår os, støder os, bliver sårede. Og der ligger vi så og bliver rådne, mugne og fordærvede. Bliver mere og mere gærede. Vredesprocenten og selvretfærdighedsprocenten stiger lige så stille, indtil vi på et tidspunkt, hvis ikke nogen griber ind, vil gå til i vores egen råddenskab.

Hans saft og kraft

Den sande befrielsesdag er den dag, hvor vi opdager, at stammen ikke stiller sig langt fra det faldne æble. Selvom vi har rullet os bort fra livets træ, fra Gud, så er han fulgt efter os. Vi vender os om og ser livets træ. Han venter på, vi indser, vi er faldne æbler og har brug for hans livskraft.

På den sande befrielsesdag bøjer han sine grene ned, løfter os op og indpoder os på sig selv igen. Vi mærker hans livs saft og kraft gennemstrømme os. Igen.

Den sande befrielsesdag er den dag, hvor vi bliver befriet fra at skulle frelse os selv og bliver sat fri til at leve den sande fortællings liv. Fortællingen om Jesus, den store befrier og frelser. Det er værd at sætte lys i vinduet for og mindes.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 06.05.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også