10.09.2021 15:57 Age: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

At se i stereo

Hvis man fokuserer forkert, kan det være svært at se under overfladen 

Jeg fik lyst til at genoplive en gammel oplevelse, og genlånte nogle bøger på biblioteket. De indeholdt stereogrammer. Det er sider med farvede mønstre, der umiddelbart ikke ser ud til at give anden mening end at være pæne. Men kan man teknikken, kan de pludselig se helt anderledes ud: Der fremstår et tredimensionelt billede med lysende farver og nogle motiver, man slet ikke kunne se på overfladen.

Teknikken

Der beskrives i bogen flere teknikker til at kunne ”se” disse stereogrammer. Den bedste er at se på et stereogram, mens man fokuserer på uendeligt. Med lidt øvelse vil der så ske det, at billedets mønster smelter sammen, og illusionen opstår: Du ser ind i et rum med et ganske særligt klart lys og nogle spændende motiver. Men pas på: Hvis du er for ivrig og derfor kommer til at fokusere, før rummet er kommet frem, så falder alt ned og bliver bare til overflade igen.

I virkeligheden

Her taler vi om en enkel illusion, fremkaldt af vores to øjne, der ser sammen på en ”forkert” måde, så de afkoder det skjulte mønster. Men for mig blev det et billede på noget meget væsentligt i virkeligheden. Ofte får jeg mærkbar kontakt med Gud ved at søge målrettet, men nogle gange kan mine forsøg på at komme i mærkbar kontakt med Gud ligne en uøvet, der ser på stereogrammer: Jeg ser og ser og anstrenger mig for at fokusere – og ser intet andet end overflade.

Andre gange er jeg egentlig ikke specifikt ude efter at se noget fra Gud – og pludselig åbner der sig et lysende rum, og jeg ser noget tydeligt og klart. Et ord fra Bibelen siger mig pludselig noget nyt. Eller jeg oplever at blive trøstet, uden helt at kunne forklare, hvad der giver mig denne trøst. Eller noget helt tredje og fjerde. I forholdet til Gud er der ingen skemaer, der virker automatisk, så det er spændende hver gang.

Men en del gange kommer den mærkbare kontakt, når jeg med et åbent sind går i min hverdag med et behov for denne kontakt – men uden direkte at prøve at fokusere på den. Ligesom med stereogrammerne.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.09.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også