23.07.2008 12:00 Age: 12 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Antivirus mod verdensherskerne

Jeg har lige været i gang med at geninstallere dele af min sikkerhedspakke på computeren. Anti-virus delen var holdt op med at opdatere sig selv og det er jo farligt! På internettet er de fleste efterhånden ret bevidste om, at der er masser af onde kræfter, som vi skal huske at beskytte os imod. Også selvom vi har svært ved at se dem og det hele virker en smule uvirkeligt. Ligesom i den åndelige verden. Men her er de fleste af os til gengæld ganske uforsigtige og ret naive.

Antivirus 210

Vi har efterhånden vænnet os til, at rejsen rundt på internettet er en farefuld færd. Her lurer ondartede virus’er, svigefulde trojanske heste og farlige orm, spioner, tyve og falske fiskere. Det lyder næsten som plottet i en eventyrfilm om kampen mellem de gode og de onde (og får mig til at tænke på Narnias fantastiske og mystiske univers). Men internettet og alle dets farer er ikke bare eventyr, men hører altså til den virkelige verden! Og her er vi efterhånden også blevet ret gode til at beskytte os mod de virtuelle dæmoner og alle deres følgesvende.

Verdensherskerne

Der er egentlig ikke så langt fra internettet virtuelle dæmoner til Bibelens beskrivelse af den åndelige verden og den voldsomme kamp som dér kæmpes mellem Satans mere eller mindre forklædte dæmoner og Guds engle og hellige ånd. Læs blot disse linier fra Efeserbrevet kap. 6 vers 10: I øvrigt, vær stærke i Herren og i hans mægtige styrke. Ifør jer Guds fulde rustning, så I kan holde stand mod Djævelens snigløb. Thi for os står kampen ikke mod kød og blod, men mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet.

Guds sikkerhedspakke

Disse vers fortsætter med en beskrivelse af hvordan Gud har givet sine børn en åndelig sikkerhedspakke, der beskytter imod angrebene fra ”verdensherskerne” – dvs. alle de åndelige kræfter som står i ledtog med Satan, ham som Jesus også kalder ”verdens fyrste”. Men hvis vi ikke tror at faren er så stor, hvorfor skulle vi så bruge denne sikkerhedspakke? Rigtig mange af os tager internettet mere alvorligt end livet. Vi lever livet på samme måde som hvis vi undlod at installere fx firewall og antivirus program på computeren.

Det skyldes nok, at Satans allerbedste våben er tricket med at bilde os ind, at han ikke eksisterer. At han bare er en myte og at Bibelens dramatiske beskrivelser af ham blot er eventyr og vandrehistorier. Og vi hopper på den – indtil den dag vi opdager, at vi er blevet narret.

Der er al god grund til at undersøge Guds sikkerhedspakke lidt nærmere og til at tage Jesus advarsler mod verdens fyrste alvorligt.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 23.07.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også