28.10.2022 15:35 Alder: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Tak for demokratiet

Vi kan alle takke Gud, fordi vi har så godt et demokrati, der er en afgørende grund til, at vores land er så godt at være borger i

Valgplakater, valgudsendelser, valgmøder osv. – Danmark har naturligvis haft fokus på valg et stykke tid. Bibelen siger, at Gud vil, at ethvert samfund har en ledelse, der kan opretholde fred og ordentlige forhold for dets indbyggere.

Bibelen siger også, at kristne skal bede for den ledelse, vores samfund har. Så hver søndag beder man i landets kirker for folketing og regering. Og vi kan alle takke Gud, fordi vi har så godt et demokrati, der er en afgørende grund til, at vores land er så godt at være borger i.

Som tak for dette samfund kan man vel næsten sige, at det er en pligt for alle at støtte demokratiet ved at afgive sin stemme til et folketingsvalg. Og ved man ikke, hvem man skal stemme på, kan man stemme blankt og dermed vise, at man ikke blev væk fra valgstedet pga. dovenskab.

Valg for livet

Et folketingsvalg får ofte betydning fire år frem. Derefter kan vi vælge anderledes, hvis vi vil. Naturligvis har den førte politik konsekvenser også længe efter, at der er kommet et nyt folketing. Men vi har indflydelse med jævne mellemrum.

I vores eget personlige liv træffer vi også valg. Nogle træffer vi i praksis hver eneste dag, fx om vi vil fortsætte med de ting, vi i en periode har gjort til en rutine. Andre valg træffes ret sjældent, fx hvis vi vælger at flytte til et andet sted i landet.

Nogle valg skal vedligeholdes hver eneste dag. Valgte jeg en gang ved mit bryllup at sige ”Ja” til min elskede, så skal dette valg i praksis fastholdes hver dag. Kærligheden skal plejes og beskyttes.

Det vigtigste valg i et menneskes liv er det valg, der rækker ud over livet. Har jeg i praksis valgt Gud fra, eller vælger jeg ham til hver dag?

Jeg kan være i tvivl om de fleste kryds i mit liv. Men at vælge Gud til hver eneste dag, er jeg for det meste ikke i tvivl om. Han gav mig livet. Han gav sit liv for mig. Han opstod fra de døde og lover mig evigt liv. Hvorfor skulle jeg gøre andet end vælge ham til – med tak og glæde hver dag?


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 28.10.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også