01.10.2021 14:21 Alder: 3 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Solen og Gud eksisterer

Solen er der altid, også selvom den ikke lige skinner nu. Gud er der altid, også når der sker onde ting i verden! Han bærer universet! 

Solopgang

Foto: Lilian Holm Kofod

I morges var jeg vidne til en fantastisk solopgang. Det er ikke hver dag, jeg er så heldig. Forleden var det gråt, og faktisk troede jeg slet ikke, solen var stået op. Da jeg drejede ind på stien, der vendte imod øst, fik jeg syn for sagen. Solen stod op i en sky. Nogle dage kan man få følelsen af, at solen slet ikke findes.

Det interessante er, at solen altid er der! Selv om natten. Måske skinner den ikke, der hvor jeg bor, men de færreste vil betvivle dens eksistens.

Gud og det onde

Nogle mener ikke, at Gud findes. Som argument anfører de, at der er meget ondskab i verden.

Det er ikke svært at finde på uhyggelige ting. Nyhederne beretter om terror og selvmordsbomber, der rammer uskyldige mennesker.

Hvis Gud findes, hvorfor forhindrede han så ikke terrorangrebet på World Trade Center for 20 år siden? Eller det, der sker i Afghanistan?

Jeg kan ikke svare på det. Præcist her fornemmer jeg ikke Guds eksistens!

Gud er som solen!

Alligevel ved jeg, at Gud eksisterer. Hans eksistens er uafhængig af mine fornemmelser. Bibelen taler om, at han bærer universet med sit mægtige ord! Hvis Gud gav slip, ville det hele kollapse. Vi ville alle være døde på stedet.

At påstå, at Gud ikke findes, når jeg ikke fornemmer ham, er – for mig at se – det samme som at påstå, at solen ikke findes, når jeg ikke fornemmer den.

Gud er der, både når jeg føler det, og når jeg ikke gør. Akkurat som solen eksisterer uafhængigt af mine fornemmelser.

Gud ønsker at holde mig i hånden både på de lyse og de mørke dage. Det gælder også dig. Du kan bede Gud om at være med i dit liv her og nu!


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 01.10.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også