21.04.2019 17:03 Alder: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Påske er årets fedeste højtid

Vores liv, død og evighed afhænger af, hvad Gud gjorde den første påske

Påske er forår, farver og hygge. Æg og øl. Feriedage. Ja – men alle disse skønne ting er alene overfladen.

Millionvis af kristne verden over synes, at påske er årets fedeste højtid. Meget større end jul. Hvorfor? Fordi vi tror, at vores liv, død og evighed afhænger af, hvad Gud gjorde den første påske. Så det genopfrisker vi hvert år. Siger Gud tak for det og glæder os over det. Fester med hinanden.

Vi siger ikke alene ”Glædelig jul” i december – vi siger også ”Glædelig påske!” til hinanden i denne tid.

Gravøl

I gamle dage var det skik, at man efter begravelsen drak ”gravøl” for at mindes den døde. I dag er det vist mest et mindesamvær med kaffe. Men når jeg drikker en påskeøl, drikker jeg på en måde gravøl.

Jeg mindes med megastor taknemmelighed Jesus, der døde langfredag for at frelse mig. Men jeg drikker den også for at fejre, at han stod op fra graven påskemorgen.

Jesus betalte på korset den gæld, jeg har oparbejdet ved ikke at elske Gud og mennesker af hele mit hjerte. Jesus sprængte døden for mig, så jeg tør tro på, at jeg efter døden skal opstå til evigt liv. Det er nok en festøl værd. Eller en dejlig kop kaffe, hvis man foretrækker det.

Overvældende

Min hjerne kan slet ikke rumme de store ting: tilgivelse, guddommelig kærlighed, død og opstandelse. Men Gud gør, at min tro godt kan gribe det og glædes – selv om der naturligvis ofte også er lidt undren og tvivl, der får troens hænder til at ryste lidt.

Påskens gudstjenester giver mig anledning til at få styrket troens hænder endnu en gang. At få mod på livet og evigheden, fordi Jesus i sin ufattelige kærlighed døde og opstod for mig – og for dig. Glædelig påske!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 21.04.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også