22.03.2020 20:13 Alder: 4 yrs
Morten Stubkjær Klausen

Skrevet af:
Morten Stubkjær Klausen

Gud hører også babysprog

Gud har ikke brug for velformulerede sætninger, når vi beder til ham. Det er vigtigere for ham at have fællesskab med de mennesker, han har skabt, og som han kender ud og ind

Vi kan ikke styre alt. Det har de seneste måneder med Corona-virussen vist os. Vi står over for en ukendt fremtid, og selvom vi altid har gjort det, bliver det måske mere tydeligt lige nu.

Du kender sikkert til frygten og bekymringerne: Hvad sker der nu med min familie, mine venner, mine kollegaer, mit job osv.

Det gør jeg i hvert fald.

Men for mig er det livsbekræftende at se, hvordan min lille søn på tre måneder gør, som han hele tiden har gjort.

Han skriger, til han får noget at spise; han skriger til, han føler sig tryg – med en forventning og et håb om, at vi reagerer på hans signaler.

Gud kender os

Nogle gange føler min søn tilsyneladende, at han skal skrige meget højt, før vi fatter hans behov, men han bliver ved, til vi på et eller andet tidspunkt lærer at forstå det.

Du og jeg kan kommunikere med Gud på samme måde som en baby. Vi kan måske godt føle, at vi skal skrige meget højt, for at Gud hører os, og vi prøver måske at formulere os på forskellige måder, så Gud kan lære vores signaler at kende.

Men Gud kender os bedre,end vi kender os selv. 

"Herre, du ved alt om mig, du kender mit hjerte til bunds. Du er klar over alt, hvad jeg gør, du kender mine inderste tanker. Du ved, hvor jeg går om dagen og sover om natten, du lægger mærke til al min færden. Du ved, hvad jeg vil sige, før jeg kan nå at åbne munden." (Fra Salme 139, vers 1-4, Bibelen på Hverdagsdansk)

Jesus gav adgang

Selvom Gud kender os til bunds, ønsker han, at vi skal komme til ham, når sygdom og anden modgang bekymrer os. Faktisk ønsker han, at vi kommer til ham med alt; og der er ikke noget, der er for stort eller for småt.

Det er muligt, fordi Jesus åbnede døren ind til Gud og gav fri adgang til fællesskab med ham. Det kan vi om et par uger fejre i påsken med tak til Gud.

 

Læs mere i vores temaer

 

 


Morten Stubkjær Klausen

Skrevet af:
Morten Stubkjær Klausen

Lagt på nettet 22.03.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også