25.01.2012 12:00 Alder: 9 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Med en airbag i næsen

I denne tid tjekker jeg vejrudsigten ekstra grundigt. Især det med vejene. For sidste år ved denne tid kom jeg kørende, hvor det slet ikke var glat. Men det var der så lige i et skarpt sving – og pludselig sad jeg med hovedet inde i min airbag. Gud ske lov kom hverken andre mennesker eller jeg noget til – det var kun bilen. Den var til gengæld totalskadet. Episoden har tatoveret en huskeseddel i min hukommelse: "Pas på, når det er frostvejr!"

Jeg havde vinterdæk på. Jeg kørte ikke ret stærkt, og havde sikkerhedssele på og så videre. Men det forhindrede ikke et skred.

Der er mange debatter og analyser i disse måneder, der drejer sig om danskernes holdninger og værdier. Det er – set igennem min frontrude – absolut godt, at vi får fokus på det. Men samtidig synes jeg at iagttage, at rigtig mange af os kører med speederen i bund gennem livet. Eller i hvert fald med en hastighed, der er bedst egnet til tør sommervej. Det er vel også derfor vi så tit oplever, at vi glider i svinget.

Livets skarpe sving

Når vi kommer til et skarpt sving i livet, en krise, en sorg, et dilemma, så er der mange danskere, der melder om, at de er røget ud i grøften med større eller mindre skader til følge. Et meget aktuelt eksempel kan være det, der nu i manges mund og tastatur kaldes for vores "grådighed".

Jeg synes måske selv, at der med rette kunne sættes pænere ord på, for mange er vel mest blevet vildledt.

Men i hvert fald: det med at vi for nemt og for meget har ladet os bære med af velfærdsbølgen. På et surfbræt af billige lån med sikkerhed i konstant stigende huspriser har mange haft fuld fart frem i livet. Indtil svinget kom og det viste sig, at der var glat. Ingen mulighed for at nå at bremse stille op. Krisen kom – og det er ikke alle, der havde en økonomisk airbag til at tage det værste.

Eller de mange ægteskaber, der kører derudaf – lige indtil de runder et skarpt sving og kører ud i hver sin grøft.

Falck eller ørn

Fra grøften kan man ringe til Falck – eller en anden autohjælp. Eller 112 i de barske tilfælde. Men hvem ringer man til, når man er forulykket på livets landevej?

Det nærmeste fuglesymbol, jeg kan komme på her, må være falkenes storebror: ørnen. I Bibelen bruges den flere gange som et billede på Gud og hans styrke og overblik. I hvert fald: du kan altid kalde på Ørnen. I min far-humor kan ”Falck og Zonen”, som selskabet hed i 60´erne og 70´erne, så blive til ”Ørnen og Sønnen” – altså Gud og Jesus. I hvert fald: 24/7-service – og du kommer ikke bagest i køen, hvis du ikke har abonnement. Og for øvrigt er redningstjenesten gratis!

Til gengæld er det knap så ligetil at tilkalde denne hjælp. I hvert fald, hvis man ikke er vant til det. Alle kender 112. Og alle, der har tegnet vejhjælp, har fået et telefonnummer, de kan ringe op i tilfælde af uheld.

Men hvordan kontakte Ørnen?

Kontakt

Der er to muligheder: kontakt hovedcentralen eller en lokal afdeling.

Hovedcentralen: det er simpelthen at bede til Gud. At forme nogle tanker eller ord og sende dem af sted til Gud. Så enkelt er det. Men ofte opleves det ikke helt så enkelt. Og svaret er ikke altid så konkret som en kranbil. Derfor er det rigtig godt, hvis du kender en lokal afdeling: en eller flere kristne, du kan bede om hjælp til at få hjælp fra Gud. De vil blive glad for at få en sådan opfordring! Og du vil nok opleve, at det med at bede Gud om hjælp, bliver mere konkret. Og så kan du se frem til, at Ørnen er verdens bedste redningsselskab!

To gode råd til vinterkørsel på livets landevej:

Kør forsigtigt og hav altid kontakt med en lokal afdeling af Ørnen!

(Du kan også udfylde en skadesanmeldelse online. Se jesusnet.dks tilbud om hjælp, råd og vejledning, red.)


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 25.01.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også