21.02.2021 16:10 Alder: 3 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Kærlighed er friheden til at vælge

Kærlighedens afgørende livsbetingelser er frihed og fællesskab. Gud giver os frihed til at tro på Jesus, fordi han er eksperten i kærlighed


ELSK! stod der bag på en bil, jeg passerede forleden aften. Jeg gik og funderede over, hvad der kan få mig til at elske.

Der er to ting, jeg har lyst til at nævne. Den første er frihed. Det at jeg kan vælge at elske eller lade være. Denne frihed er en afgørende livsbetingelse for kærligheden. 

Den anden ting er relationen. Når jeg er sammen med et andet menneske og lærer vedkommende at kende på godt og ondt, opstår kærligheden. Det sker, når vores liv flettes sammen.  

Edens have 

Da Gud satte Adam og Eva i Edens have, skabte han de afgørende betingelser for kærligheden. Han gav dem friheden til at vælge, om de ville følge hans vilje eller gå deres egne veje. Han placerede træet i haven, som de ikke måtte spise af. Her fik de friheden til at vælge. Uden dette træ havde de blot været kærlighedsløse robotter. 

Der står, at Gud gik tur sammen med dem i haven. De kunne være i en relation til Gud og lære ham at kende. På denne måde kunne livet flettes sammen med Gud, og kærligheden blomstre. 

Som bekendt gik det galt. Adam og Eva valgte at trodse Gud, og spiste af træet. 

Frihed og relation 

Gud ønsker fortsat et fællesskab med os. Grundbetingelserne er de samme: frihed og relation. 

Muligheden for en gåtur i Edens have forsvandt, da Adam og Eva spiste af træet. I stedet kan vi få en relation til Gud ved at møde Jesus. Han demonstrerede med sit liv, at vi er elskede og værdifulde, uanset hvem vi er, hvordan vi ser ud, og hvad vi har gjort. Han inviterer os til fællesskab med sig selv. 

Som i Edens have kan vi vælge. Han tvinger ingen!  

Jeg vil gerne opfordre dig til at lade dit liv flette sammen med hans. Bibelen udråber ham til eksperten, hvad angår kærlighed!


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 21.02.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også