17.01.2021 18:31 Alder: 4 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Jesus er kærlighedens lys

Lyset har både en afslørende og en livgivende virkning. Samtidig med, at det afslører skidt, giver det liv og energi. Jesus er lyset. Når han afslører os, gør han det for at give os et nyt liv


Hund i snor

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:David_Adam_Kess

Jeg gik en tur med hunden en af de første dage i januar. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og det var lige til at blive glad i låget af. Da solens stråler ramte mine briller, gik det op for mig, at brillerne trængte til en grundig rengøring.

Hvad jeg ikke så, da jeg gik på fortovet i skyggesiden, blev afsløret i solen.

Jeg kunne vælge at skifte til modsat fortov igen. Så ville skidtet ikke længere være synligt. Det ville dog stadig være der. Et skift ville betyde, at jeg ikke fik solens livgivende stråler i ansigtet.

Jesus afslører og giver liv

Bibelen omtaler Jesus som verdens lys. I mødet med ham bliver vi afsløret. Det er ikke muligt at være i nærheden af Jesus uden at blive klar over sine fejl og sin ufuldkommenhed.

Hvordan reagerer vi på den afsløring? Vi kan vælge det modsatte fortov. Forsvinde ud af lyset og lægge afstand til Jesus. Da ser vi ikke problemet. Men vi snyder os selv. Fejlene er der stadig.

Bliver vi derimod i lyset, giver vi Jesus ret, når han afslører os. Han ønsker at være i nærheden af os. Ikke bare for at vise os vores fejl, men fordi han elsker os. Når han er tæt på os, får vi del i hans liv.

Hans lys på os er som solens: afslørende og livgivende. Det er ikke lyset, der gør os til syndere. Det viser os blot den virkelighed, vi allerede er i.

Det er kærlighedens lys, der viser, at døden ikke sætter punktum, men der findes en evighed på den anden side, som vi kan tilbringe sammen med ham.

Du kan komme tæt på Jesus og lade ham lyse din virkelighed op, når du læser i Bibelen.


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 17.01.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også