16.05.2024 14:50 Alder: 67 days
Hanna Mørk

Skrevet af:
Hanna Mørk

Jeg har brug for et hvil

Når man har travlt, kan man godt glemme at lægge pauser ind. Men det er vigtigt at kunne trække stikket en gang imellem 

Foto: unsplash.com/@christinhumephoto

Hverdagen kører bare derudad, der er deadlines, som skal nås, og venner som skal ses. Mange mennesker glemmer at stoppe op og mærke efter: Mon der er plads til en pause?

Den travle hverdag

Der er så meget, som kan larme og støje i vores hverdag, og der er så mange ting, som også lige skal nås. Vores kultur emmer af fokus på store præstationer og ønsket om at være den bedste. Roen og hvilen skal man nogle gange lede længe efter for at finde. At kede sig ligger ikke mange nær, og skulle der opstå en pause, så udfyldes den også gerne efter bedste evne.

Sommeren nærmer sig, og det betyder, at eksamensperioden er i gang. Der skal læses, og der skal læses meget. Jeg er selv fyldt op med eksamenslæsning fra morgen til aften, så det er svært at finde plads til andre aktiviteter – ja selv en lille pause. Jeg kan mærke, at jeg er træt. Jeg glæder mig til at være færdig med al læsning, så jeg kan finde ro og hvile mig. Jeg er ærgerlig over, at jeg udskyder at hvile, for jeg har brug for et hvil nu.

Pause sammen med Gud

Jeg tror på, at indlagte pauser er en god ide. Det behøver ikke at være flere timers lange pauser, men korte afbræk, hvor man lige får trukket stikket helt. De hjælper mig til at bevare roen og holde hverdagens travlhed lidt på afstand.

Jeg kan lide at bruge mine pauser sammen med Gud. Gud fortæller os i Bibelen, at vi må komme til ham med alt, både det store og det mindre. Han siger for eksempel, at vi må komme til ham, når vi er trætte og har brug for et hvil, og når vi føler, at livet går den forkerte vej, og så vil han give os hvile.

Når man vil være sammen med Gud, behøver man ikke altid at sige noget. Jeg nyder også bare at være stille med Gud. Jeg kan bare være til uden at bruge ord.

Jeg vil forsøge at lægge flere pauser ind i min hverdag, vil du øve dig sammen med mig?


Hanna Mørk

Skrevet af:
Hanna Mørk

Lagt på nettet 16.05.2024

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også