25.09.2021 02:00 Alder: 329 days

Hold øje med Jesus

Engang på en sabbat var Jesus kommet ind for at spise hos en af de ledende farisæere, og de sad og holdt øje med ham.

Fra søndagens tekst i kirkerne: 

Lukasevangeliet kapitel 14, vers 1-11


Vi er vant til at tænke, at vi ikke skal gøre ligesom farisæerne. Men i dette bibelvers kan vi alligevel lære et par ting af dem.  

For det første har en af farisæerne inviteret Jesus indenfor til et måltid på sabbatten.  

Og for det andet holdt de øje med ham. 

Det gav Jesus mulighed for at udfordre deres tænkning om loven, da han helbreder en mand på sabbatten; og efterfølgende fortæller han dem to lignelser. 

Nogle af dem var måske betænkelige ved det, Jesus gjorde og sagde – eller ligefrem imod, men jeg tror også, at der var nogle, der fik noget at tænke over og kom tættere på Jesus. 

Vi kan alle byde Jesus indenfor i vores liv – og vi kan holde øje med ham. Det giver os muligheden for at få en relation til ham eller forstærke den, vi har. Han ønsker også at have taleret ind i vores liv, så han kan pege på de ømme punkter og samtidig række os de gode nyheder om tilgivelse og frelse. 

Jesus ønsker nemlig at have en evig relation til hver enkelt af os. 

Hold øje med ham!

 

Skrevet af:
Morten Nielsen


Lagt på nettet 25.09.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også