16.01.2013 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Bo Knudsen

Han efterlod det hele

John D. Rockefeller bliver af mange betragtet som den rigeste mand nogensinde. I 1937 døde han, og da boet blev gjort op, var der en interesseret journalist, som spurgte advokaten: "Nå, hvad efterlod han sig så?" Advokaten svarede med to ord: "Det hele!"

Rockefeller efterlod sig det hele, for ingen kan tage noget med herfra. Vi kan arbejde livet igennem på at skaffe os større rigdom, så vi kan købe større og dyrere biler og finere huse og tage på mere eksklusive ferier, men den dag timeglasset løber ud, må vi efterlade det hele.

Det faktum skal vi leve vores liv efter. Vi skal være kloge og holde os målet for øje.

Kun Jesus hjælper

Jesus fortæller flere lignelser, hvor han gør det klart, at det at være klog er at tænke på fremtiden. Ikke ved at samle større rigdom, og sørge for en fed pensionsopsparing, men ved at betænke, at vi en dag skal stå for Guds ansigt. Den dag er det uden betydning, hvor fine huse og biler vi kan fremvise, eller hvad der står på vores bankkonto. Det eneste, der har betydning, er, om vi hører sammen med Jesus Kristus, for det er ham, der er verdens frelser.

Det er kun ham, der kan hjælpe os på den dag, nemlig ved at træde i vores sted og sige: Ham dér, eller hende dér, går fri af dommen, for jeg har taget hans eller hendes plads.

Målet for livet

Målet for livet her på jorden er ikke at samle sig mest muligt jordisk gods, for en dag er det ligegyldigt som Bibelen siger: "Han samler rigdom til ingen nytte" (Salmernes Bog 39,7).

Målet er livet igennem at høre sammen med Jesus, for det er ham der giver os plads i Guds evige rige.


Skrevet af:
Bo Knudsen

Lagt på nettet 16.01.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også