21.01.2020 15:47 Alder: 4 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gud ønsker at trøste

Sorg går ikke bare væk, men Gud ske lov er der noget, der kan lindre den

For tiden tales der om mulighederne for at få orlov fra sit arbejde, så man kan sørge, fx hvis man pludselig mister et barn. Sorg er en voldsom ting, der kan fylde hele ens liv i en periode. Samle alle tanker og kræfter om det tab, man nu har lidt.

Der findes ikke noget middel mod sorg, der bare får den til at gå væk med det samme. Men der findes Gud ske lov ting, der kan lindre den.

Guds brændende ønske

Præsten og salmedigteren Hans Sthen skrev i slutningen af 1500-tallet en salme, der stadig er meget slidstærk: ”Du, Herre Krist”.

Historikerne er lidt uenige om, hvorvidt han skrev salmen lige efter, at 6 af hans børn var døde af pest, eller han først skrev den, da hans kone få år efter døde. Men i hvert fald: Hans kendte til sorg.

Der var ikke plads til letkøbte ord i hans liv. Netop derfor er det så stærkt, at han aflægger et personligt vidnesbyrd i sangen: ”Går sorgen på, din sjæls attrå er altid at husvale”.

Det er jo naturligvis meget gammelt sprog. I dag ville det hedde: ”Når jeg virkelig tynges af sorg, så er det dit (altså Guds) brændende ønske at trøste mig”.

Gud elsker os

Det er vi mange, der har oplevet. Ikke sådan at al smerte pludselig er væk. Men når vi gennem bøn hælder al smerten ud foran Gud igen og igen, så kan han komme til at lægge noget uforklarligt, men godt og trygt, ind i vores sind. For Gud elsker os. Og han elsker at kunne trøste og glæde os og give os et håb, der rækker ud over selv døden.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 21.01.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også