21.10.2015 00:00 Alder: 9 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Skabt til noget andet

Når vi møder modgang og mørke har vi en instinktiv fornemmelse af, at det ikke var sådan, det skulle være. Vi er skabt til noget andet. Jesu liv giver os et glimt af, hvad det er.


(c) Michael Blann / Getty Images

”Tænk positivt, og så skal alt nok blive godt.” Det er en af tidens populære tanker. Men den positive tænkning kommer til kort, når vi møder sygdom og død. De kan ikke bare tænkes væk. Vi har en instinktiv fornemmelse af, at det ikke er sådan, det skal være. Vi føler, at vi er skabt til noget andet.

Det er den samme fornemmelse, når ensomheden rammer os. Når det ikke virker til, at nogen gider være sammen med os. Det var ikke sådan, det skulle være. Vi er skabt til noget andet.

Eller når det indre mørke overvælder os, og vi har allermest lyst til at trække os fuldstændig fra andre menneskers selskab. Krybe sammen i en krog, søge tilflugt i alt andet end lys og fællesskab. Og vi tænker, måske lidt bittert, det var ikke sådan, det skulle være. Vi er skabt til noget andet.

Jesus viser vejen

Jesus levede det menneskeliv, som vi oprindeligt også var skabt til. Et liv i fællesskab med Gud Fader. Et liv, hvor både sandhed og kærlighed prægede mødet med andre mennesker. Et liv i lys. Et liv i kærlig selvopofrelse.

Det liv, vi er skabt til at leve, lever vi derfor bedst sammen med ham. Både før døden og efter døden. Med ham som frelser og som følgesvend kommer der et andet perspektiv på de ting, vi kommer ud for her i livet. De bliver lidt mere midlertidige. De mister noget af deres tyngde. 

I følgeskab med ham er der håb for fremtiden. Hans liv, død og opstandelse viser os, at død og mørke kan overvindes. Vi kan ikke selv. Men han kan! Og en dag skal vi sammen med ham fuldt ud leve det liv, vi er skabt til.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 21.10.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også